Søg
Close this search box.

Støt HOME-START Familiekontakt Tønder

Vi er en frivillig social forening, som støtter småbørnsforældre, der står i en svær livssituation. Din donation hjælper os med at hjælpe småbørnsforældre med at give deres børn en god og tryg opvækst.

Forældre for livet

Alle børn har brug for at deres forældre er godt tilpas i livet. Trygge og gode relationer i familien har afgørende betydning for barnets trivsel og udvikling, – og de første år i et barns liv er særligt vigtige. Derfor gør det en stor forskel, at pressede småbørnsforældre kan få hjælp, hvad enten familien er ramt af alvorlig sygdom, dødsfald, skilsmisse, stress, handicap, psykiatrisk lidelse, arbejdsløshed, fattigdom eller isolation. 

De fleste familier oplever at der er perioder, hvor noget er svært og problemfyldt og hvor det kan være uoverkommeligt at få hverdagen hverdagen til at hænge sammen. Sådan er det bare. Alle kan få brug for hjælp og ingen skal stå alene. Vi tror på, at forældre spiller en helt central rolle i at give deres børn en glad og tryg barndom. Det betyder at vi deler forældres ønske om give børnene den bedste start på livet.

HOME-STARTS tilbud

HOME-START er et tilbud til familier med børn under skolealderen om venskabeligt samvær, omsorg, leg og praktisk hjælp fra en frivillig familieven, som kan være i familiens hjem to timer om ugen i ca. et halvt år (gennemsnitligt 9 måneder). Familierne bor i Tønder Kommune og befinder sig i en presset og svær livssituation, der gør det vanskeligt at få hverdagen til at hænge sammen. 

Omsorg uden krav

HOME-STARTs frivillige familievenner bringer overskud og ro ind familiernes hverdag. Familievenner giver opmærksomhed og nærvær til familien. De bakker forældrene op og giver en hånd med det, som den enkelte familie har brug for. Gennem HOME-START får forældre mulighed for at få en venskabelig relation med en familieven der vil hjælpe. Hjælp, der er så vigtig for at forældre kan genfinde overskud, selvtillid og fodfæste til at komme godt videre fra en svær livssituation – og finde nye muligheder og kræfter til at give børnene en tryg og stabil hverdag.

Sammen om at gøre en lokal forskel

Vi har brug for hinanden, særligt når livet bliver svært. Din donation bidrager til at give pressede småbørnsfamilier mulighed for at få støtte og hjælp fra en frivillig familieven i deres hjem der hvor hverdagen leves.   

Giv en donation – hjælp os med at hjælpe

Der er flere muligheder at støtte på. Hvis I ønsker at give en donation, støtter I vores lokale sociale arbejde i Tønder kommune. En dybfølt TAK fra os alle i HOME-START, småbørnsfamilierne, de frivillige familievenner, bestyrelsen og lokalkoordinatoren. I skal vide, at hjælpen er værdsat. 

Har du spørgsmål til, hvordan vi bruger donationer og støtte, så er du meget velkommen til at kontakte vores lokalkoordinator Rikke Okkels på 42 43 79 10 eller send en mail til toender@home-start.dk.

Hvorfor søger HOME-START donationer ?

HOME-START Familiekontakt Danmarks lokalafdelinger er selvstændige afdelinger, der er lokalt forankret i en eller flere kommuner. Vores lokalafdeling er forankret i Tønder Kommune. Grundlæggende er vores sociale arbejde udelukkende baseret på de frivillige bidrag, som vi modtager fra private, virksomheder, fonde, Tønder Kommune og fra statslige puljer.

Hvad går din støtte til ?

HOME-START er dybt taknemmelige for alle biddrag, som grundlæggende går ubeskåret til at give sårbare og pressede småbørnsfamilier en frivillig familieven. Alle bidrag gør en STOR forskel. Vi vil gerne give dig et indblik i, hvad HOME-START bruger pengene til:

  • Rekruttering og uddannelse af en frivillig familieven
  • Besøg hos den kommende frivillige familieven med samtale om HOME-START og hvilken støtte og hjælp den frivillige ønsker at give en småbørnsfamilie
  • Besøg hos familien med samtale om HOME-STARTs tilbud og familiens behov for støtte og hjælp
  • Reflekteret match, hvor lokalkoordinator finder den bedste frivillige familieven til den enkelte familie 
  • Lokalkoordinator giver kontinuerlig opfølgning af match-forløbet hos familien og den frivillige familieven
  • Børne- og familiefaglig støtte, sparring og supervision
  • Aktive fællesskaber for frivillige familievenner og familier

Har du spørgsmål til, hvordan vi bruger donationer og støtte, så er du meget velkommen til at kontakte os her

Er der andre måder vi kan støtte HOME-START på ?

Der er forskellige muligheder for at støtte HOME-STARTs lokale sociale arbejde. Alle bidrag gør ikke kun vores arbejde muligt, men er også med til at løfte et socialt ansvar og gøre vores lokalområde til et trygt og bedre sted for småbørnsfamilier. Alle bidrag gør en STOR forskel. Kontakt lokalkoordinator, Rikke på 42 43 79 10 eller læs mere om HOME-START her