Søg
Close this search box.

Bliv frivillig

Kan du holde en baby – så mor får ro til at tage et bad? Har du to timer om ugen til at støtte en småbørnsfamilie i én af de 13 HOME-START-afdelinger?

HOME-START Familiekontakt støtter småbørnsfamilier under pres. Familier, der er ramt af skilsmisse eller sygdom, og som mangler et solidt netværk.

Eller familier, som er blevet beriget med tvillinger eller trillinger, og hvor der bare hverken er hænder nok på kroppen eller timer nok i døgnet.

Mød de frivillige

HOME-START har brug for  frivillige i hele landet. Hver eneste time, du som familieven lægger hos en af de mange familier, der trænger, gør underværker.

Måske er det lige netop din støtte, der giver en familie det nødvendige overskud i en ind imellem for overvældende hverdag.

Alle familievenner bliver nøje udvalgt af en HOME-START koordinator på baggrund af deres interesse i og forståelse for andre mennesker.

En frivillig familieven kommer i familien to timer om ugen og støtter med sin tid, omsorg og praktiske hjælp.

At være frivillig

Som frivillig i HOME-START er de væsentligste opgaver at styrke forældrenes selvtillid og øge tryghed og trivsel i familierne. Den venskabelige støtte, familien får af den frivillige i hjemmet, giver glæde, nye oplevelser og viden.

Alt dette styrker det, familien kan selv, og bidrager til, at den får fat i flere af sine egne ressourcer.

En familie, der trives og har overskud til at bruge sit netværk er langt bedre rustet til at klare udfordringer, så de ikke udvikler sig til kriser og eventuelle sammenbrud.

Hvad skal der til?

Der er kun få formelle krav til en frivillig: Du skal enten selv være forælder eller have erfaring med familier og børn.

Desuden er en ren børne-attest en forudsætning for at blive frivillig.

Den praktiske, venskabelige støtte, du tilbyder familien minimum to timer om ugen er på frivillig basis og foregår hjemme hos familien. Du er ikke professionel i denne rolle og kan eller skal aldrig erstatte en sundhedsplejerske eller socialarbejder.

4 vigtige egenskaber

du som frivillig skal tage med ud i familierne