Søg
Close this search box.

HOME-STARTs bogtilbud

– bøger bragt til døren

”Man går ind i en boble, det er bare dig og mig-tid” 

Citat fra en mor omkring HOME-STARTs bogtilbud

Historien om HOME-STARTs bogtilbud

Bøger som omsorg

HOME-STARTs frivillige familievenner kan hente skræddersyede bogpakker til familier, der får støtte fra HOME-START.

Gode fortællinger skaber rum for ro, samvær og samtale, fordybelse og fantasi. De åbner for nye verdener, der inspirerer til leg. Højtlæsning har stor betydning for børns sproglige udvikling og børnenes lyst til at lære at læse.

Mange familier kan have svært ved at finde tid til at gå på biblioteket. Med støtte fra Egmont Fonden tilbyder HOME-STARTs frivillige familievenner derfor at hente bøger hjem til de familier, de støtter. Lokale “Bogorme” har kontakten til de bibliotekarer, der skræddersyr bogpakkerne, så de matcher børnenes alder og interesser. De familier, som allerede har haft glæde af bogtilbuddet, oplever, at højtlæsningen giver mulighed for et frikvarter med nærvær og fællesskab. HOME-START har en særlig aftale med biblioteket om fordelagtige lånevilkår.

SÅDAN FOREGÅR DET

    • ·Du/I taler med jeres familieven om, hvad bøgerne skal handle om og hvor mange bøger, I ønsker.

    • Familievennen bestiller bøgerne til jer på biblioteket.

    • Familievennen henter bøgerne og bringer dem hjem til jer næste gang, han/hun kommer på besøg.

    • I kan have bøgerne i 2 måneder, og der opkræves ikke bøde, hvis bøgerne bliver afleveret for sent.

Bog-tilbuddet er udviklet med støtte fra Egmont Fonden

 

Læsepadden Pede

Læsepadden Pede er tegnet og skrevet af Jungledyret Hugos fader, Carl Quist-Møller. Børnebogen er udgivet ved Forlaget Gutkind, og er udarbejdet i samarbejde ved os ved HOME-START Familiekontakt.

Læsepadden Pede er en sløv lille padde, der ikke gider med vennerne Ræv, Hare, Mus og Grævling på biblioteket.

Faktisk så ved Pede slet ikke hvad biblioteket er, for han har ikke været der før. Hans venner får slæbt den søvnige padde af sted, men da de kommer derind bliver de væk fra hinanden, og Pede efterlades alene på biblioteket natten over. Her opdager Pede noget vidunderligt, han ikke før har set. Bøgernes magi og hvad læsning kan.

Oprindeligt var den sløve, elskværdige padde blevet født af Carls hånd til at være maskot for vores bogtilbud, men Pede havde andre og større planer for livet: Han ville leve! Det kom han til, og i dag kan Læsepadden Pede findes i de fleste boghandlere eller lånes på et magisk bibliotek nær dig.

Læsepaddens mange fans

Pede har naturligvis mange fans – det forstår vi godt. Én af dem er Kirke- og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, der overraskede ved at læse højt fra bogen til Bibliotekpolitisk Topmøde 2022 i Aalborg i april 2022.

 
Kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgersen

“Udover at være en af mine ungers yndlingsbøger lige i øjeblikket, så rummer den her bog også noget andet ganske fint, nærmest grundlæggende DNA omkring hvad bøger og bibliotekerne kan.”

Kirke- og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen

Se den flotte tale om vigtigheden af læsning og om Læsepadden Pede herunder.