Søg
Close this search box.

Hyppigt stillede spørgsmål

Svar: Familievenner skal selv være forældre eller have tilsvarende erfaring med børn og familieliv.

Som familieven skal du have tid og lyst til at gøre en forskel for en småbørnsfamilie i familiens hjem. Du kan respektere fortrolighed og vise respekt for anderledes holdninger og livsstil end din egen.

Du har en ren børneattest. En børneattest er en straffeattest, som oplyser, hvis en person har begået forbrydelser mod børn og unge under 15 år.

Svar:

Enhver familie kan i perioder opleve at mangle det overskud, der skal til for at få hverdagen til at hænge sammen. Problemer, kriser og sorg rammer alle mennesker i livet, og når det rammer overskuddet i familier med små børn, kan det gå ud over børnenes trivsel. Det kan fx være forældre med tvillinger og enlige forældre. Familierne kan være ramt af fysisk/psykisk sygdom, dødsfald, handicap eller særlige behov, og mange kan føle sig ensomme eller bo langt fra familie og venner.

Fælles for familierne er, at de selv ønsker besøg af en HOME-START familieven.

Svar:

Du giver omsorg og bakker op om familiens situation ved at hjælpe med praktiske opgaver i hjemmet, som kan give forældrene et pusterum. Du lytter til familiens sorger og glæder. Praktiske opgaver kan være at smøre en madpakke, hjælpe med vasketøjet, trille en tur med barnevognen osv. 

Din lokalkoordinator matcher dig med en familie, hvor familiens behov passer til det, som du har lyst til at bidrage med. Matchet er helt frivilligt for både familie og familieven.

Svar:

Du deltager i et 20 timers forberedelseskursus sammen med andre nye frivillige, hvor du bliver fortrolig med opgaven som familieven. Kurset fordeler sig over nogle uger. 

Herefter skal du bruge 2 timer + transporttid til ugentlige besøg i en småbørnsfamilie. Typisk på hverdage, hvor presset på familierne er størst og på tidspunkter, som passer ind i både familiens og din hverdag.

HOME-START lover familierne stabil støtte i minimum 6 måneder. Naturligvis er der plads til, at du kan holde ferie. 

Du får mulighed for at deltage i lokalafdelingens øvrige fællesskabs- og læringsaktiviteter, som kan være på hverdage eller i weekends. Det er frivilligt at deltage, og din lokalkoordinator hører altid gerne, hvad der er vigtigt for dig.

Svar:

HOME-START er mellemmenneskelig støtte. Din vigtigste kundskab som familieven er din livserfaring som forældre eller tilsvarende erfaring med børn og familieliv. 

Uanset hvad du hjælper familien med er du rigtig godt på vej, når du kan udtrykke mellemmenneskelige værdier som venlighed, empati, omsorg, optimisme, grin og glæde.

Svar: 

Du skal kontakte din lokale koordinator. Du finder kontaktoplysninger her Kontakt lokalafdeling