Søg
Close this search box.

Samfundsprisen 2021

lige såvel som der er grænser for, hvad system-Danmark kan levere – så er der tilsvarende heller ikke noget loft for hvad civilsamfundet kan levere

I 2021 var HOME-START Familiekontakt modtager af Det Konservative Folkepartis Samfundspris.
Begrundelsen for valget blev givet af Mai Mercado, som blandt andet sagde:

»Gevinsterne ved et stærkt civilsamfund er mange.

For det første forandrer det os som mennesker, når vi gør noget for andre. Når vi er uselviske og gør et stykke arbejde for at hjælpe andre. For at gøre en forskel for andre, det er næstekærlighed.  

For det andet skaber et stærkt civilsamfund og frivilligt arbejde en solid sammenhængskraft i vores samfund. Det er troen på, at vi en del af et stærkt fællesskab, hvor vi også har blik for dem, som ikke har det lige så let som os selv. Og hvor vi har tillid til, at andre også ønsker at være en del af samme forpligtende fællesskab.

Det øger tolerancen, accepten og humanismen i et samfund.

For det tredje kan man nå længere med civilsamfundet end med den offentlige sektor. Man kan i højere grad række ud og nå ind til et menneske end en offentlig myndighed fx kan.

Og lige såvel som der er en grænse for hvad system-Danmark kan levere – så er der tilsvarende heller ikke noget loft for hvad civilsamfundet kan udrette.«