Velkommen til HOME-START

Tønder

HOME-START Tønder hjælper småbørnsfamilier med mindst 1 barn under skolealderen i hele kommunen – Abild, Agerskov, Arrild, Ballum, Bedsted, Branderup, Bredebro, Brøns, Døstrup-Mjolden, Hjerpsted, Højer, Jejsing, Ellum-Løgumgaarde, Løgumkloster, Møgeltønder, Rejsby, Skærbæk, Sæd-Ubjerg, Rangstrup, Rømø, Tirslund, Toftlund, Tønder, Visby, Vodder, Østerby, Øster Højst, Åbøl.

Overvejer du at blive frivillig familieven ?

HOME-STARTs frivillig familievenner giver venskabelig støtte, omsorg og praktisk hjælp i 2 timer én gang om ugen. Et ugentlig besøg, der kan gøre en verden til forskel for en familie med små børn. Se vores flyer

Vores familievenner er helt almindelige mennesker, som har tid og overskud at dele ud af. De er typisk selv forældre til større eller voksne børn. Du kan læse mere her 

Hvem kan få en frivillig familieven ?

Alle småbørnsfamilier, som har behov for hjælp, der har mindst 1 barn under skolealderen. Du kan læse mere her  

Se  vores forældrefolder.

Om HOME-START Tønder

Vores lokalafdeling åbnede 1. oktober 2019 og drives af en børnefaglig lønnet lokalkoordinator, der blandt andet er med til at sikre et godt match mellem de frivillige og familierne; At der er sammenhæng mellem den støtte, den frivillige ønsker at give, og den hjælp familierne ønsker at få. Vi holder til på Nørregade 31 st. th. i Tønder.

HOME-START Familiekontakt Tønder er organiseret som en social forening. Læs vores vedtægter her 

HOME-START Familiekontakt Tønder passer godt på dine oplysninger. Læs vores privatlivspolitik her

Afdelingens første skridt

I foråret 2019 igangsatte en gruppe lokale ildsjæle arbejdet med at få etableret en afdeling af HOME-START  Familiekontakt Danmark i Tønder kommune.

Med støtte fra Den A. P. Møllerske Støttefond og en partnerskabs-aftale med Tønder Kommune, lykkedes det at finansiere en ny lokalafdeling fra oktober 2019 til oktober 2023.

Henover sommeren blev den første bestyrelse etableret med Henning Mortensen som formand.

Den 1. oktober 2019 ansatte bestyrelsen lokalkoordinator Rikke Okkels og hermed var afdeling HOME-START Familiekontakt Tønder i gang.

 

læs mere

Koordinator

Rikke Okkels
Bestyrelsesmedlem
Birgitte Lange
Henning Tønder
Bestyrelsesformand
Henning Mortensen
Design uden navn - 2021-07-02T225237.405
Næstformand
Hanne Moesmann
Design uden navn - 2021-07-02T225421.085
Børnesikkerhedsansvarlig
Helle Rise
Design uden navn - 2021-07-02T225432.708
Kasserer
Ruth Ørbæk Petersen

Bliv frivillig familieven

HOME-START har brug for mange frivillige i hele landet. Hver eneste time, du som familieven lægger hos en af de mange familier, der trænger, gør underværker. Måske er det lige netop din støtte, der giver en familie det nødvendige overskud i en ind imellem for overvældende hverdag.

Du kan se en lille film og læse mere om det at være familieven ved at trykke her.

Eller du kan klikke på knappen herunder for at kontakte din lokale koordinator om at blive frivillig familieven i HOME-START Familiekontakt.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Vi søger flere frivillige familievenner. Lige nu har vi 7 familier, som venter på at få støtte og hjælp i deres hverdag. Måske er det dig, - måske kender du en, der går med den hjælpsomme og omsorgsfulde JA-HAT ? ... tag/skriv gerne i kommentarfeltet 🤓
Uanset hvordan din JA-HAT ser ud 🧢👑🎩👒⛑.... så er du meget velkommen til at ringe og hører nærmere på 42 43 79 10.

Varme hilsner fra Rikke (lokalkoordinator)

PS:
Vi er MEGET omhyggelige med at sørge for at familier og familievenner passer godt sammen.
... See MoreSee Less

Vi søger flere frivillige familievenner. Lige nu har vi 7 familier, som venter på at få støtte og hjælp i deres hverdag. Måske er det dig, - måske kender du en, der går med den hjælpsomme og omsorgsfulde JA-HAT ? ... tag/skriv gerne i kommentarfeltet 🤓
Uanset hvordan din JA-HAT ser ud 🧢👑🎩👒⛑.... så er du meget velkommen til at ringe og hører nærmere på 42 43 79 10.

Varme hilsner fra Rikke (lokalkoordinator)

PS:
Vi er MEGET omhyggelige med at sørge for at familier og familievenner passer godt sammen.
Se flere opslag
Nyt kursus for frivillige

Vil du hjælpe en familie med at give deres børn den bedste start på livet?

Hvis du selv er forældre, eller hvis du har erfaringer med familielivet, så har du mulighed for at blive frivillig familieven. Vi støtter familier i hele kommunen, så du kan komme til at støtte en småbørnsfamilie i dit nærområde hvis du ønsker det. Vi glæder os til at høre fra dig.

Kontakt Rikke på mobil 42437910

Læs mere om at blive familieven og om kurset her

SYSSELGRYDEN

I SYSSELGRYDEN mødes frivillige familievenner og forældre med børn omkring hyggeligt samvær, leg, syslerier og fællesspisning.

Hvis du og din familie gerne vil møde andre familier, er du meget velkommen til at tage kontakt til Rikke på mobil 42437910

Læs mere om SYSSELGRYDEN her

Fars legestue

I Fars Legestue kan du komme med dit barn og lege og være sammen med andre fædre. Tilbuddet er helt uforpligtende og åbent for alle fædre med børn i alderen 0-5 år.

Læs mere om fars legestue her

Bog-tilbud

Det er super godt at læse bøger sammen med sine børn. HOME-START og biblioteket tilbyder gode bogposer, som passer til den enkelte familie. Kontakt HOME-START hvis din familie gerne vil have en bogpose.

Højtlæsning er en af livets fineste oplevelser.

Astrid Lindgren

 

Evaluering af HOME-START Tønder

Frivillige familievenners støtte til pressede småbørnsfamilier er af stor betydning og virker forebyggende. Det viser en kvalitativ evaluering af HOME-START Familiekontakt Tønder lavet af VIVE,  Det Nationale Forskningscenter og Analysecenter for Velfærd. Læs rapporten her

 

 

No data was found
Frivillige gør en forskel for pressede småbørnsfamilier
Tønder omtale 5

15.06 2022

..." VIVE’s evaluering viser, at de familier, som HOME-START støtter, oplever mange forskellige former for udbytte af indsatsen. Nogle familier peger på, at familievennens besøg giver ro og overskud til at forældrene kan få et pusterum eller få klaret praktiske gøremål, mens familievennen har opmærksomheden rettet mod børnene. For andre familier er det samtalen, støtten og kontakten til en anden voksen, der er vigtigst..." citere Jyske Vestkysten fra HOME-START Danmarks pressemeddelelse. Læs hele annoncen her: Frivillige gør en forskel for pressede børnefamilier i Tønder | jv.dk

Fars legestue
Design uden navn (17)

Den  23.9.2021

" ... Fars legestue er henvendt fædre og deres børn i alderen 0 til 5 år og finder sted på Tønder Bibliotek torsdage i lige uger mellem klokken 13 og 17. - Meningen er, at de skal få et sted, hvor de kan lege med deres børn og få et netværk til at udveksle erfaringer, så de kan sige ”Nå, det er ikke kun os, der døjer med det”. For der er ikke rigtig noget tilbud til mænd, siger Vivi Lauridsen ... "

Læs hele artiklen HER

På billedet ses Henning Stengaard Mortensen der, ud over at være frivillig i fars legestue, er formand for HOME-START Tønder og Vivi Lauridsen der er jordmoder i sundhedsplejen i Tønder Kommune.

 

Måltidspakker leveret til døren
Tønder omtale 3

25.5.2020

"... Camilla, der er alene med tvillingerne, er glad for at få hjælp i hverdagen - også selvom det til at begynde med var svært for hende at tage imod. Hverdagen går så hurtigt. Vi har to timer, fra vi kommer hjem fra arbejde og vuggestue, til drengene skal i seng. Inden da er der lige en ble, der skal skiftes, og mad der skal laves, så det er ikke meget tid, vi har sammen, fortælle hun.

Men nu få hun og sønnerne de næste fire fredage mad udefra, så de tre kan få lidt mere tid sammen ..."

Læs hele artiklen her

En familie fortæller om at have en frivillig familieven gennem en hård tid
Tønder omtale 2

8. jan. 2020

"... Den første tid med Jonatan var svær for familien.... jeg troede, at fordi jeg blev mor for tredje gang sagtens kunne klare tingene selv, fortæller Eva Condrup, der i forvejen har to drenge på 14 og 17 år.

Men sådan skulle det ikke gå. Fødslen var ikke let for den nybagte mor. Det blev den efterfølgende tid heller ikke. Eva Condrup blev ramt af depression, og problemer med galdesten hjalp heller ikke til en lettere hverdag med et spædbarn ..."

Læs hele artiklen her

 

HOME-START Familiekontakt er kommet til Tønder Kommune
Tønder omtale 1

8. januar 2020

"... De fleste familier med småbørn kender formentlig til udfordringer i hverdagen. Børnene skal hentes fra pasning, frikadellerne skal steges, tøj skal vaskes, og mange flere opgaver kan skrives på listen over gøremål.

Men nu kan familier med børn under skolealderen få hjælp, når hverdagens gøremål bliver for store og uoverskuelige ..."

Læs hele artiklen her

Læs afdelingens årsberetninger

Design uden navn (2)
Design uden navn (4)
Design uden navn (10)
Design uden navn (7)
Design uden navn (5)

Kontakt os

Lokation:

Nørregade 31 st. th. 6270 Tønder
Location not found