Velkommen til HOME-START

Tønder

Vi støtter småbørnsfamilier der har brug for hjælp i hele Tønder Kommune. Vores frivillige familievenner giver praktisk hjælp, omsorg, leg og aktivitet i 2 timer, én gang om ugen i et halvt år.

HOME-STARTs lokale koordinator, Rikke, er den første, du taler med. Rikke vil altid gerne tage en helt uforpligtende snak og bidrage med sparring og hjælp.

Ring eller skriv på 42 43 79 10 og hør nærmere.  Vi glæder os til at høre fra dig.

Her kan du læse mere. Klik på billederne.

Om at blive frivillig familieven.

Om at få en familieven.

 

 

 

 

Her kan du hente vores folder.

 

 

 

 

Fordi små børn fortjener den bedste start på livet

Vores største ønske er at alle børnefamilier må opleve en hverdag præget af mening, sammenhæng og fællesskab med tryghed og en masse leg.

Relationer mellem mennesker er det stærkeste bånd vi har. Hvilke relationer vi har eller ikke har, – gør den store forskel.

Vi mener, at børn har brug for en glad og tryg barndom, og vi tror på, at forældrenes trivsel spiller en helt central rolle i at kunne skabe den tryghed.

Vores lokalafdeling drives af en fag-professionel, lønnet lokalkoordinator, der blandt andet er med til at sikre et godt match mellem de frivillige og familierne; At der er sammenhæng mellem den støtte, den frivillige ønsker at give, og den hjælp familierne ønsker at få.

HOME-START Tønder er en del af HOME-START Familiekontakt Danmark. HOME-START er uafhængig af religiøse, politiske og økonomiske interesser, – findes i mere end 20 lande og er medlem af det internationale netværk HOME-START Worldwide.

Sådan startede vores fantastiske afdeling op

I foråret 2019 igangsatte en gruppe lokale ildsjæle arbejdet med at få etableret en afdeling af HOME-START  Familiekontakt Danmark i Tønder kommune.

Med støtte fra Den A. P. Møllerske Støttefond og en partnerskabs-aftale med Tønder Kommune, lykkedes det at finansiere en ny lokalafdeling fra oktober 2019 til oktober 2023.

Henover sommeren blev den første bestyrelse etableret med Henning Mortensen som formand.

Den 1. oktober 2019 ansatte bestyrelsen lokalkoordinator Rikke Okkels og hermed var afdeling HOME-START Familiekontakt Tønder i gang.

Vi holder til på Nørregade 31 st. th. i Tønder.

læs mere

Koordinator

Rikke Okkels
Tønder Henning
Bestyrelsesformand
Henning Mortensen
Tønder Hanne
Næstformand
Hanne Moesmann
Tønder Helle
Børnesikkerhedsansvarlig
Helle Rise
Tønder Ruth
Kasserer
Ruth Ørbæk Petersen

Bliv frivillig familieven

HOME-START har brug for mange frivillige i hele landet. Hver eneste time, du som familieven lægger hos en af de mange familier, der trænger, gør underværker. Måske er det lige netop din støtte, der giver en familie det nødvendige overskud i en ind imellem for overvældende hverdag.

Du kan se en lille film og læse mere om det at være familieven ved at trykke her.

Eller du kan klikke på knappen herunder for at kontakte din lokale koordinator om at blive frivillig familieven i HOME-START Familiekontakt.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

⭐Nyhed!⭐Velkommen til vores digitale informationsmøde tirsdag den 14. december kl. 20 - 21. Nu kan du være med hjemmefra. Mødet er for alle, uanset om du overvejer du at blive frivillig familieven, eller bare er lidt nysgerrig. Lokalkoordinator Rikke og frivillig familieven Mona vil fortælle om, hvordan det er at være familieven i en småbørnsfamilie, og du vil kunne stille spørgsmål undervejs.
Vi bliver sikkert ikke helt så mange til mødet, som billedet viser 😉
Send din e-mailadresse til toender@home-start.dk, og du vil modtage invitationen.
Du kan også ringe eller skrive Rikke tlf: 42 43 79 10.
... See MoreSee Less

⭐Nyhed!⭐Velkommen til vores digitale informationsmøde tirsdag den 14. december kl. 20 - 21.  Nu kan du være med hjemmefra. Mødet er for alle, uanset om du overvejer du at blive frivillig familieven, eller bare er lidt nysgerrig. Lokalkoordinator Rikke og frivillig familieven Mona vil fortælle om, hvordan det er at være familieven i en småbørnsfamilie, og du vil kunne stille spørgsmål undervejs.
Vi bliver sikkert ikke helt så mange til mødet, som billedet viser 😉
Send din e-mailadresse til toender@home-start.dk, og du vil modtage invitationen. 
Du kan også ringe eller skrive Rikke tlf: 42 43 79 10.
Se flere opslag
Nyt kursus for frivillige

Vil du hjælpe en familie med at give deres børn den bedste start på livet?

Hvis du selv er forældre, eller hvis du har erfaringer med familielivet, så har du mulighed for at blive frivillig familieven.

Kontakt Rikke på mobil 42437910

Næste kursus for frivillige afholdes  i januar/februar 2022.

Læs mere om at blive familieven og om kurset her

SYSSELGRYDEN

I SYSSELGRYDEN mødes frivillige familievenner og forældre med børn omkring hyggeligt samvær, leg, syslerier og fællesspisning.

Hvis du og din familie gerne vil møde andre familier, er du meget velkommen til at tage kontakt til Rikke på mobil 42437910

Læs mere om SYSSELGRYDEN her

Fars legestue

I Fars Legestue kan du komme med dit barn og lege og være sammen med andre fædre. Tilbuddet er helt uforpligtende og åbent for alle fædre med børn i alderen 0-5 år.

Læs mere om fars legestue her

Bog-tilbud

Det er super godt at læse bøger sammen med sine børn. I en presset hverdag kan det imidlertid være svært at finde tid og overskud til at sørge for, at der er bøger hjemme til børnene. Det kan familievennen og biblioteket hjælpe med. De sørger for at lave gode bogposer, som passer til den enkelte familie.

”Højtlæsning er en af livets fineste oplevelser”, sagde Astrid Lindgren.

HOME-STARTs bog-tilbud er støttet af Egmont Fonden.

Fars legestue
Tønder omtale 4

Den  23.9.2021

" ... Fars legestue er henvendt fædre og deres børn i alderen 0 til 5 år og finder sted på Tønder Bibliotek torsdage i lige uger mellem klokken 13 og 17. - Meningen er, at de skal få et sted, hvor de kan lege med deres børn og få et netværk til at udveksle erfaringer, så de kan sige ”Nå, det er ikke kun os, der døjer med det”. For der er ikke rigtig noget tilbud til mænd, siger Vivi Lauridsen ... "

Læs hele artiklen HER

På billedet ses Henning Stengaard Mortensen der, ud over at være frivillig i fars legestue, er formand for HOME-START Tønder og Vivi Lauridsen der er jordmoder i sundhedsplejen i Tønder Kommune.

 

Måltidspakker leveret til døren
Tønder omtale 3

25.5.2020

"... Camilla, der er alene med tvillingerne, er glad for at få hjælp i hverdagen - også selvom det til at begynde med var svært for hende at tage imod. Hverdagen går så hurtigt. Vi har to timer, fra vi kommer hjem fra arbejde og vuggestue, til drengene skal i seng. Inden da er der lige en ble, der skal skiftes, og mad der skal laves, så det er ikke meget tid, vi har sammen, fortælle hun.

Men nu få hun og sønnerne de næste fire fredage mad udefra, så de tre kan få lidt mere tid sammen ..."

Læs hele artiklen her

En familie fortæller om at have en frivillig familieven gennem en hård tid
Tønder omtale 2

8. jan. 2020

"... Den første tid med Jonatan var svær for familien.... jeg troede, at fordi jeg blev mor for tredje gang sagtens kunne klare tingene selv, fortæller Eva Condrup, der i forvejen har to drenge på 14 og 17 år.

Men sådan skulle det ikke gå. Fødslen var ikke let for den nybagte mor. Det blev den efterfølgende tid heller ikke. Eva Condrup blev ramt af depression, og problemer med galdesten hjalp heller ikke til en lettere hverdag med et spædbarn ..."

Læs hele artiklen her

 

HOME-START Familiekontakt er kommet til Tønder Kommune
Tønder 1

8. januar 2020

"... De fleste familier med småbørn kender formentlig til udfordringer i hverdagen. Børnene skal hentes fra pasning, frikadellerne skal steges, tøj skal vaskes, og mange flere opgaver kan skrives på listen over gøremål.

Men nu kan familier med børn under skolealderen få hjælp, når hverdagens gøremål bliver for store og uoverskuelige ..."

Læs hele artiklen her

Læs afdelingens årsberetninger

Tønder
Tønder
Tønder
Tønder
Tønder

Kontakt os

Lokation:

Nørregade 31 st. th. 6270 Tønder
Location not found

Koordinator

Rikke Okkels

Telefon:

Tønder
Tønder

Koordinator

Rikke Okkels

Telefon: