Velkommen til HOME-START

Tønder

HOME-START frivillige familievenner hjælper pressede småbørnsfamilier i deres hjem, – i hele Tønder kommune.

KLIK på den røde knap LÆS MERE – hvis du vil vide mere om HOME-STARTs lokale tilbud.

 

 

Hvad tilbyder vores familievenner ?

Mange forældre oplever perioder hvor de ikke er tilpasse i livet, hvor overskuddet mangler og det bliver vaskeligt at få hverdagen til at hænge sammen. Derfor giver vi en håndsrækning til forældrene, til de har fået overskuddet igen. Vores familievenner tilbyder venskabeligt samvær, omsorg og praktisk hjælp i familiens hjem to timer om ugen i et halvt år.

Hvem er de frivillige familievenner ?

Vores familievenner er helt almindelige mennesker, som har tid og overskud at dele ud af. De er typisk selv forældre til større eller voksne børn. Du kan se vores frivillig-flyer ved at klikke her

Har du lyst til at blive frivillig ?

Ønsker du at blive frivillige familieven, så får du først et besøg af Rikke, der vil fortælle lidt om HOME-START og om at være frivillig familieven og du får mulighed for at fortælle lidt om dig selv og hvorfor du gerne vil være familieven. Før du kommer ud til en familie, skal du deltage i vores forberedende kursus sammen med andre familievenner hvor vi skal lave øvelser, snakke og arbejde i små grupper. Der bliver også plads til at grine og lære hinanden bedre at kende. Du kan læse mere ved at klikke her. 

Hvem kan få en familieven ?

Alle småbørnsfamilier, som har behov for hjælp, der har mindst 1 barn under skolealderen. Du kan læse mere ved at klikke her.  Du se vores forældrefolder ved at klikke her.

Om HOME-START Tønder

Vores lokalafdeling åbnede 1. oktober 2019 og drives af en børne- og familiefaglig lønnet lokalkoordinator, der blandt andet er med til at sikre et godt match mellem de frivillige og familierne; At der er sammenhæng mellem den støtte, den frivillige ønsker at give, og den hjælp familierne ønsker at få.  Du kan kontakte vores lokalkoordinator, Rikke på tlf. 42 43 79 10 eller mail: toender@home-start.dk. Du kan også finde os på Facebook.

HOME-START Familiekontakt Tønder er organiseret som en social forening. Læs vores vedtægter her 

Alle der bakker op om HOME-STARTs lokale sociale arbejde, kan blive medlem af vores forening. Du kan eventuelt læse vores medlemserklæring ved at klikke her. Kontakt lokalkoordinator, Rikke hvis du ønsker at blive medlem af HOME-START Familiekontakt Tønder

HOME-START Familiekontakt Tønder passer godt på dine oplysninger. Læs vores privatlivspolitik her

Læs mere her:

Donationer og erhvervssponsor-program:

Om afdelingens første skridt

I foråret 2019 igangsatte en gruppe lokale ildsjæle arbejdet med at få etableret en afdeling af HOME-START  Familiekontakt Danmark i Tønder kommune.

Med støtte fra Den A. P. Møllerske Støttefond og en partnerskabs-aftale med Tønder Kommune, lykkedes det at finansiere en ny lokalafdeling fra oktober 2019 til juli 2023. Henover sommeren blev den første bestyrelse etableret med Henning Mortensen som formand. Den 1. oktober 2019 ansatte bestyrelsen lokalkoordinator Rikke Okkels og hermed var afdeling HOME-START Familiekontakt Tønder i gang.

I 2022 meddeler byrådet at de ikke økonomisk kan fortsætte partnerskabet udover projektperioden (2019-2022) foråret. Med den besked påbegynder afdelingen en ny strategi for at finde de nødvendige midler til at fortsætte driften af vores lokalt forankrede sociale arbejde i hele Tønder Kommune.

Fremover arbejder vi for at få midler til vores arbejde ved at søge økonomisk støtte hos Tønder Kommune, statslige puljer, fonde, donationer og gennem vores nye erhvervssponsor-program.

 

 

læs mere

Koordinator

Rikke Okkels
Henning Tønder
Bestyrelsesformand
Henning Mortensen
Design uden navn - 2021-07-02T225237.405
Næstformand
Hanne Moesmann
Design uden navn - 2021-07-02T225421.085
Børnesikkerhedsansvarlig
Helle Rise
Eva Bovtrup Iversen Tønder
Bestyrelsesmedlem
Eva Bovtrup Iversen

Bliv frivillig familieven

HOME-START har brug for mange frivillige i hele landet. Hver eneste time, du som familieven lægger hos en af de mange familier, der trænger, gør underværker. Måske er det lige netop din støtte, der giver en familie det nødvendige overskud i en ind imellem for overvældende hverdag.

Du kan se en lille film og læse mere om det at være familieven ved at trykke her.

Eller du kan klikke på knappen herunder for at kontakte din lokale koordinator om at blive frivillig familieven i HOME-START Familiekontakt.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

🌻 GOD SOMMER TIL ALLE 🌻
Vi holder sommerlukket frem til den 12. august.
Ønsker du hjælp fra en frivillig familieven eller ønsker du at blive familieven, så er du meget velkommen til at skrive til os og så vender Rikke tilbage i august.
☎️ 42 43 79 10
✉️ toender@home-start.dk
Ⓜ️ HOME-START Familiekontakt Tønder
🌐 home-start.dk/lokalafdeling/toender/

Vi ses 👋
... See MoreSee Less

🌻 GOD SOMMER TIL ALLE 🌻
Vi holder sommerlukket frem til den 12. august. 
Ønsker du hjælp fra en frivillig familieven eller ønsker du at blive familieven, så er du meget velkommen til at skrive til os og så vender Rikke tilbage i august.  
☎️ 42 43 79 10 
✉️ toender@home-start.dk
Ⓜ️ HOME-START Familiekontakt Tønder
🌐 https://home-start.dk/lokalafdeling/toender/

Vi ses 👋
Se flere opslag
Nyt kursus for frivillige

Vil du hjælpe en familie med at give deres børn den bedste start på livet?

Kontakt lokalkoordinator, Rikke for at høre nærmere på 42 43 79 10.

Hvis du selv er forældre, eller hvis du har erfaringer med familielivet, så har du mulighed for at blive frivillig familieven gennem HOME-START. Vi støtter familier  i hele kommunen, så du kan komme til at støtte en småbørnsfamilie i dit nærområde hvis du ønsker det. Vi glæder os til at høre fra dig.

Læs mere om at blive familieven og om kurset her

SYSSELGRYDEN

I SYSSELGRYDEN mødes frivillige familievenner og forældre med børn omkring hyggeligt samvær, leg, syslerier og fællesspisning.

Hvis du og din familie gerne vil møde andre familier, er du meget velkommen til at tage kontakt til Rikke på mobil 42437910

Læs mere om SYSSELGRYDEN her

Bog-tilbud

Det er super godt at læse bøger sammen med sine børn. HOME-START og biblioteket tilbyder gode bogposer, som passer til den enkelte familie. Kontakt HOME-START hvis din familie gerne vil have en bogpose.

Højtlæsning er en af livets fineste oplevelser.

Astrid Lindgren

 

Evaluering af HOME-START Tønder

Frivillige familievenners støtte til pressede småbørnsfamilier er af stor betydning og virker forebyggende. Det viser en kvalitativ evaluering af HOME-START Familiekontakt Tønder lavet af VIVE,  Det Nationale Forskningscenter og Analysecenter for Velfærd. Læs rapporten her

 

 

Lokale virksomheder støtter HOME-START Familiekontakt Tønder

HOME-START Familiekontakt Tønder håber på, at mange virksomheder ønsker at indgå et bæredygtigt lokalt socialt samarbejde. Det handler om at sikre og styrke arbejdskraften på den korte og lange bane. HOME-START arbejder forebyggende. Vi støtter pressede småbørnsfamilier i deres hjem med det, som de har brug for. Alle børn har brug for, at deres forældre er tilpasse i livet. Det handler grundlæggende om at give børn en god og tryg opvækst, så de kan få et godt og værdigt liv

Læs mere om vores erhvervssponsor-program her

No data was found
Frivillige gør en forskel for pressede småbørnsfamilier
Tønder omtale 5

15.06 2022

..." VIVE’s evaluering viser, at de familier, som HOME-START støtter, oplever mange forskellige former for udbytte af indsatsen. Nogle familier peger på, at familievennens besøg giver ro og overskud til at forældrene kan få et pusterum eller få klaret praktiske gøremål, mens familievennen har opmærksomheden rettet mod børnene. For andre familier er det samtalen, støtten og kontakten til en anden voksen, der er vigtigst..." citere Jyske Vestkysten fra HOME-START Danmarks pressemeddelelse. Læs hele annoncen her: Frivillige gør en forskel for pressede børnefamilier i Tønder | jv.dk

Fars legestue
Design uden navn (17)

Den  23.9.2021

" ... Fars legestue er henvendt fædre og deres børn i alderen 0 til 5 år og finder sted på Tønder Bibliotek torsdage i lige uger mellem klokken 13 og 17. - Meningen er, at de skal få et sted, hvor de kan lege med deres børn og få et netværk til at udveksle erfaringer, så de kan sige ”Nå, det er ikke kun os, der døjer med det”. For der er ikke rigtig noget tilbud til mænd, siger Vivi Lauridsen ... "

Læs hele artiklen HER

På billedet ses Henning Stengaard Mortensen der, ud over at være frivillig i fars legestue, er formand for HOME-START Tønder og Vivi Lauridsen der er jordmoder i sundhedsplejen i Tønder Kommune.

 

Måltidspakker leveret til døren
Tønder omtale 3

25.5.2020

"... Camilla, der er alene med tvillingerne, er glad for at få hjælp i hverdagen - også selvom det til at begynde med var svært for hende at tage imod. Hverdagen går så hurtigt. Vi har to timer, fra vi kommer hjem fra arbejde og vuggestue, til drengene skal i seng. Inden da er der lige en ble, der skal skiftes, og mad der skal laves, så det er ikke meget tid, vi har sammen, fortælle hun.

Men nu få hun og sønnerne de næste fire fredage mad udefra, så de tre kan få lidt mere tid sammen ..."

Læs hele artiklen her

En familie fortæller om at have en frivillig familieven gennem en hård tid
Tønder omtale 2

8. jan. 2020

"... Den første tid med Jonatan var svær for familien.... jeg troede, at fordi jeg blev mor for tredje gang sagtens kunne klare tingene selv, fortæller Eva Condrup, der i forvejen har to drenge på 14 og 17 år.

Men sådan skulle det ikke gå. Fødslen var ikke let for den nybagte mor. Det blev den efterfølgende tid heller ikke. Eva Condrup blev ramt af depression, og problemer med galdesten hjalp heller ikke til en lettere hverdag med et spædbarn ..."

Læs hele artiklen her

 

HOME-START Familiekontakt er kommet til Tønder Kommune
Tønder omtale 1

8. januar 2020

"... De fleste familier med småbørn kender formentlig til udfordringer i hverdagen. Børnene skal hentes fra pasning, frikadellerne skal steges, tøj skal vaskes, og mange flere opgaver kan skrives på listen over gøremål.

Men nu kan familier med børn under skolealderen få hjælp, når hverdagens gøremål bliver for store og uoverskuelige ..."

Læs hele artiklen her

Læs afdelingens årsberetninger

Design uden navn (2)
Design uden navn (4)
Design uden navn (10)
Design uden navn (7)
Design uden navn (5)

Kontakt os

Lokation:

Nørregade 31 st. th. 6270 Tønder
Location not found