Søg
Close this search box.

TAK

Min familieven har været en trofast hjælp og støtte gennem en svær tid efter skilsmissen.

Jeg er vokset op med forældre, der drikker. Familievennen var en kæmpe støtte for mig. Hun vidste alt muligt og var fuld af gode baby-fif. Det var bare trygt for mig at få besøg hver uge, og vi ses stadigvæk, – bare ikke så tit. Nu har jeg en ven, jeg kan skrive til hvis der er noget.

Jeg har flere psykiske sygdomme og min mand arbejder. Familievennens ugentlige besøg på to timer hjælper på mere end bare på dagen. For det er en stor tryghed, at der er en, der hjælper os, for jeg har både gode og dårlige dage, og det skal ikke gå ud over børnene.

HOME-START har reddet vores liv. Da vi selv og børnene havde det svært, kunne vi ikke overkomme hverdagen, – selv om vi jo godt kan klare os.

Den støtte, vi fik af vores familieven, hjalp os med at ændre vores hverdag, der groede til i vasketøj, snavs og sure miner.

Familievennen var en stor hjælp, der lettede os i hverdagen. Hun gjorde en kæmpe forskel for os forældre, men ikke mindst for børnene, de elskede ”Lone-torsdag” .

Det betyder alt for os, at HOME-START kommer hjem i vores familie. Vores børn har forskellige diagnoser, og det vil være alt for svært at skulle ud af huset og være sammen med mange andre. Der er ikke mange, som tænker på, hvor svært det er at få hjælp og komme afsted til aktiviteter ude af huset. Vores familieven er alle trygge ved og det er en kæmpe hjælp.

HOME-START har været et godt tilbud til mig, fordi jeg havde ikke gode erfaringer med at få hjælp af kommunen. Faktisk hjalp HOME-START mig med at få en god kontakt til kommunen, og det var også rigtig godt.

Min familieven var god til at lytte og til at sige, at jeg havde et skønt barn, og at det, jeg gjorde, var godt. Det hjælper mere, end man skulle tro.

Familievennen var det første netværk, vi havde. Vi flyttede hertil, fordi vi fik job og bor langt væk fra vores netværk. Da vi fik en lille ny, var familievennen den eneste, der kom i vores hjem, legede med børnene eller gav en hånd med i en presset hverdag.

Hvis jeg havde stået med det hele selv, ved jeg ikke, hvad jeg ville have gjort. Dér er det bare vigtigt, at der er nogen til at hjælpe, som bare er der, giver vejledning og kan tage over, når det hele brænder sammen.

Det har i det lange løb været med til, at jeg kunne trække vejret lidt den dag, han kom, så jeg de andre dage om ugen har haft et lidt større overskud. Det er på den måde også kommet børnene til gode.

Både jeg og ungerne fik det bedre da vi fik en familieven, så enkelt er det, – før var vi alene.

Jeg kom igennem en hård studietid, og min mand kom ud af sin stress-sygemelding. Det er svært at sætte ord på, hvad det betød, at der kom en, som ville hjælpe os gennem en svær tid. Det har betydet uendeligt meget for vores familie. HOME-STARTs familievenner støtter med hjertet, og den omsorg kan man ikke købe.

For os var det både koordinatoren og familievennen, der betød meget. Koordinatoren hjalp os med at finde frem til vores nøglepersoner, så vi kunne række ud efter mere hjælp i vores netværk. Vores familieven var bare ugens højdepunkt for børnene og os. Hun var et kæmpe pusterum for os forældre, der gjorde, at vi efterhånden fik mere overskud.

Jeg havde ikke rigtig noget netværk, og nu er min første familieven som en reservebedste, og så har jeg fået en ny familieven. HOME-STARTs tilbud gør en kæmpe forskel i min hverdag, – for jeg har svært ved at få hverdagen til hænge sammen med både arbejde og flere små børn.