Velkommen til HOME-START

Vordingborg

 

STØTTE TIL SMÅBØRNSFAMILIER UNDER PRES I VORDINGBORG KOMMUNE 

HOME-START Familiekontakt Vordingborg dækker hele Vordingborg Kommune, og afdelingen startede op 1/5 2022.

HOME-START er en frivillig social organisation, hvor frivillige tilbyder støtte, venskab og praktisk hjælp til småbørnsfamilier med børn under skolealderen. HOME-START Vordingborg er en del af HOME-START Familiekontakt Danmark, der er organiseret med en landsbestyrelse, et landssekretariat og i alt 14 lokalafdelinger.

Vi er også en del af Home-Start World Wide, der blev etableret i England i 1973, og i dag har spredt sig til 22 lande verden over.  Vores formål er simpelt – vi ønsker at give småbørnsfamilier en lettere hverdag igennem støtte fra frivillige familievenner, der besøger familien i hjemmet. Hver lokalafdeling i HOME-START har en fagprofessionel lønnet koordinator, der sørger for at match mellem familie og frivillig er det rigtige, og som følger op på, hvordan det går undervejs. Koordinatoren sørger også for, at alle frivillige kommer på et grundigt forberedelseskursus, hvor de b.la lærer om vores værdier, principper og praksis og børnesikkerhed som frivillig.

HOME-START Vordingborg arbejder for at:

  • Give bedre vilkår til familier med små børn, der er i en sårbar livsfase
  • Vejlede og guide familier, der har brug for hjælp til at finde frem til lokale ressourcer og tilbud
  • Finde og matche fantastiske frivillige familievenner med familier
  • Skabe relationer, give omsorg og nærvær i en travl hverdag

Vi leder lige nu efter frivillige, der ønsker at gøre en mærkbar forskel i andres liv.

Hvis du vil vide mere, er du meget velkommen til at kontakte vores lokale koordinator:

Susan : +45 91 89 68 22
E-mail: vordingborg@home-start.dk

 

 

læs mere

Koordinator

Susan Weitemeyer
jeanette vordingborg
Formand og børnesikkerhedsansvarlig
Jeanette Kildevangsgaard
Thomas vordingborg
Næstformand
Thomas Wagner
vordingborg
Kasserer
Heidi Balzer
Nicklas
Bestyrelsesmedlem
Nicklas Mcintyre

Bliv frivillig familieven

HOME-START har brug for mange frivillige i hele landet. Hver eneste time, du som familieven lægger hos en af de mange familier, der trænger, gør underværker. Måske er det lige netop din støtte, der giver en familie det nødvendige overskud i en ind imellem for overvældende hverdag.

Du kan se en lille film og læse mere om det at være familieven ved at trykke her.

Eller du kan klikke på knappen herunder for at kontakte din lokale koordinator om at blive frivillig familieven i HOME-START Familiekontakt.

Legetøj og børnetøj

HOME-START opretter lokalt lager til legetøj & børnetøj.

I vores lokalafdeling i Vordingborg har vi fra 2024 valgt at oprette et mindre lager, hvor vi kan samle brugt legetøj og børnetøj ind, som kan få nyt liv hos en ny børnefamilie😊.

Legetøjet/tøjet vil blive brugt som fødselsdags/julegaver og ved øvrige lejligheder i vores lokalafdeling.

Hvis du har legesager, børnetøj i alderen 0-7 år, fastelavnstøj eller måske noget babyudstyr, som du gerne vil donere til vores HOME-START familier, så kontakt os på:

vordingborg@home-start.dk

TAK😊

 

julecafe 2023

Julehygge med familier, familievenner, Bestyrelse og Koordinator – et spirende fællesskab med hygge, leg og gode snakke om hverdagen i familielivet TAK til jer alle, der har valgt at være en del af fællesskabet – og vi har plads til flere. Se flere billeder i linket her:

Julecafe 2023

 

home-start vordingborg på følkemøde møn 2023
tour de vordingborg
vordingborg festuge
home-start afdeling vordingborg fejer 1 års fødseldag
generalforsamling 2023
åbent hus i maj
No data was found
De giver småbørnsfamilier en hjælpende hånd

Det kan være svært at finde ekstra overskud i hverdagen, hvis man er en familie med små børn uden det helt store netværk til at give en hjælpende hånd. Og det er her HOME-START kommer ind billedet som en slags ekstra gren på netværkstræet:

– Vi er en stor landsdækkende organisation, hvor kerneopgaven løses af frivillige. Vi støtter småbørnsfamilier med børn i alderen 0-6 år, som kan være pressede i hverdagen. Det kan være helt almindelige hverdagsting, som det kan være svært at få overskud til. Det kan også være, at man står et sårbart sted i sit liv for eksempel ved en skilsmisse eller andre situationer, hvor overskuddet er småt. Så kan vi gå ind og hjælpe, siger Susan Weitemeyer, der er koordinator for HOME-STARTs afdeling i Vordingborg.

Familievenner

HOME-START yder hjælp ved at finde familievenner til småbørnsfamilierne:

– Vi forsøger at matche familierne bedst muligt med de frivillige kræfter, som vi kalder familievenner. De skal ikke ses som en arbejdskraft, og vi er jo heller ikke en offentlig foranstaltning. Vores familievenner kan være med til at give en praktisk hjælp, måske trille en tur med barnevognen, lave en overskuelig madplan eller svinge støvsugeren alt afhængig af, hvad der lige er brug for. Vi vil rigtig gerne hjælpe de voksne og på den måde give børnene en god start på livet

Frivillige ildsjæle

HOME-START åbnede en afdeling i Vordingborg i februar og inviterer nu familier og lokalsamfund til infomøde i DGI-huset onsdag den 25. maj, hvor de fortæller om, hvad de kan hjælpe med. Koordinator Susan Weitemeyer håber både at se nogle af de familier, som kunne have brug for en hånd i hverdagen, men også på lokale ildsjæle, der har lyst til at blive frivillig hos HOME-STARTt:

– Vi vil rigtig gerne have frivillige ildsjæle, som føler, de har noget, de kan give småbørnsfamilierne. Vi sørger for at tage nogle grundige indledende snakke om, hvad det indebærer og sørger for at forventningsafstemme, så den frivillige og familierne får det bedst mulige ud af vores familievensordning, siger Susan Weitemeyer.

Læs afdelingens årsberetninger

Kontakt os

Lokation:

Vordingborg
Location not found