Søg
Close this search box.

Alle forældre kan få brug for hjælp

 – det handler om at give børn en god og tryg opvækst.

HOME-START Familiekontakt Tønder er en frivillig social organisation, der arbejder for, at pressede småbørnsforældre i Tønder Kommune får den støtte og hjælp, som de har brug for.

Forældre for livet

Alle børn har brug for at deres forældre er godt tilpas i livet. Trygge og gode relationer i familien har afgørende betydning for barnets trivsel og udvikling, – og de første år i et barns liv er særligt vigtige. Derfor gør det en stor forskel, at pressede småbørnsforældre kan få hjælp, hvad enten familien er ramt af alvorlig sygdom, dødsfald, skilsmisse, stress, handicap, psykiatrisk lidelse, arbejdsløshed, fattigdom eller isolation. Får forældre ikke den hjælp, de har brug for, kan det have omfattende negative konsekvenser for et barns udvikling, læring, helbred, uddannelse, familie-dannelse og senere tilknytning til arbejdsmarkedet.

HOME-STARTS tilbud

HOME-START er et tilbud til familier med børn under skolealderen om venskabeligt samvær, omsorg og praktisk hjælp fra en frivillig familieven, som kan være i familiens hjem to timer om ugen i ca. et halvt år. Familierne, som er målgruppe for støtten, befinder sig i en midlertidig sårbar eller mere permanent udfordrende situation, der gør det vanskeligt at få hverdagen til at hænge sammen. HOME-STARTs frivillige familievenner møder familierne i deres hjem. De fungerer som relationel støtte og socialt netværk i et, for nogle, isoleret familieliv. De bringer overskud og ro ind familiernes hverdag og opleves som et ”pusterum”.

Omsorg uden krav

Familievenner giver opmærksomhed og nærvær til familien. De bakker forældrene op og giver en hånd med det, som den enkelte familie har brug for. HOME-START giver forældre mulighed for at få en venskabelig relation med en familieven der vil hjælpe. Hjælp, der er så vigtig for at forældre kan genfinde overskud, selvtillid og fodfæste til at finde nye handlemuligheder og give børnene en tryg og stabil hverdag.

Sammen om at gøre en lokal forskel

Det, jeres virksomhed gør i dag, gavner jer i morgen. Som erhvervssponsor kan I være med til at give endnu flere pressede småbørnsfamilier mulighed for at få en frivillig familieven. Det skaber ikke kun mere værdi for for små børn og deres forældre, men også for jer som virksomhed. Kunder og medarbejdere engagerer sig mere i virksomheder, der samarbejder med humanitære organisationer om at gøre en forskel. Særligt når det handler om at gøre en positiv forskel i lokalområdet. Det skaber større arbejdsglæde og øger muligheden for at få kvalificeret arbejdskraft.

Her kan I hente teksten som PDF.