Søg
Close this search box.
Julen er hjerternes fest - og tid til at sige tak
22-12-2022

Nyhed

Julen er som bekendt hjerternes fest.

Det er på denne tid af året, at mange husker næstekærligheden, rækker ud, og gør en forskel både nært og fjernt.

Vi ser det, når der på de sociale medier deles opslag om pakkegaver til børn eller hele julemåltider der deles ud, til familier som ikke selv har midlerne. Vi ser det, når fremmede åbner deres døre, for ensomme, der ellers ikke har familie eller venner at holde julen med, og mærke den varme, der heri eksisterer. Det er fantastisk år på år, at være vidne til at næstekærligheden der breder sig, som ringe i vandet – men vi må ikke glemme, at der er nogle, der deler ud af denne næstekærlighed, af nærvær og omsorg hele året igen og igen – nemlig vores frivillige familievenner i HOME-START.

Hver eneste uge, er vores familievenner med til at gøre en kæmpestor forskel, for en lang række familier i vores lille kommune.

De kører mange kilometer, rykker rundt på arbejdstider og andre planer, giver ud af sig selv og deres store hjerter, for at hjælpe en familie til at udfylde et tomrum, et savn, og at give dem håbet tilbage igen – et håb om overskud og bedre tider – et håb om, igen at kunne trække vejret ned i maven, at få pusten igen. Det er familievenner, som med to timer i ugen, er med til, at give familierne et ånderum.

Det er familievenner, der med deres store hjerter, ofte giver ud til andre.

Det er familievenner, som altid kommer til andre – først til kurset, til familien og til frivilligcafeer.

Derfor ville vi koordinatorer i Kolding så gerne, at vi denne ene gang i året kommer til dem.

Vi ville derfor gerne sige dem tak, for de skønne mennesker de er.

For den kæmpe forskel de gang på gang gør for familierne.

Vi ville gerne give dem, den helt rigtig gave – en gave, der hver dag, er med til at minde dem om lige netop det.

Her faldt vi over de skønneste små figurer fra WillowTree: https://www.gaedt.dk/vare/hope og https://www.gaedt.dk/vare/miss-you. Figurerne har hver deres historie og fortælling med sig, og som bekendt kan billeder ofte sige meget mere end ord – det samme følte vi koordinatorer i Kolding straks, da vi så disse figurer.

For vores familievenner er netop med til at give håbet tilbage til familierne, og hvis man har været hos flere familier, så opleves der også ofte et savn og en kærlig tanke om, hvordan det mon går familien nu.

Takket være en lokal forretning ’Gaedt Design’ i Alminde blev det muligt for os at give en figur til hver frivillig.

Gaedt Design hørte netop fortællingen om HOME-START om vores helt unikke familievenner, og ville gerne hjælpe os på vej til at give dem, den helt rette gave, og vi fik derfor de fine figurer til en meget favorable pris.

Vi satte os derfor for, at lave den helt perfekte julehilsen til alle vores skønne frivillige i Kolding Kommune.

Her lavede vi en lille pose, med WillowTree figuren i, sammen med en pose af de lækreste julegodter fra Seest Bageri samt en julehilsen fra både os koordinatorer samt fra vores lokale bestyrelsesformand.

Vi er så glade for det lokale samarbejde med både Gaedt Design og Seest Bageri.

Og den sidste uge, er nu gået for os koordinatorer på den skønneste snefyldte julerute rundt i kommunen, hvor vi har overrakt hver enkelt frivillig denne pose ved deres dør og fået sagt dem en oprigtig tak for deres store indsats og ønsket dem alle en glædelig jul og et godt nytår. For godt nok, er julen hjerternes fest, men nytåret et også en kærkommen lejlighed til at gøre status over året som er gået.

Så af hjertet TAK! Vi håber på mange flere gode år i HOME-START Kolding.

Med sådan et skønt landskab, kan julestemningen kun blive helt i top
Julegaven købt ved Gaedt Design og julegodter fra Seest Bageri, klar til at blive pakket og bragt ud
Alle juleposer er pakkede og parate til at blive bragt ud, til alle vores frivillige familievenner.

Flere nyheder

Kolding
18-12-2023
Julen 2023
December er hjerternes tid og tiden til at takke dem som har gjort en forskel.
Kolding
06-11-2023
Koordinator seminar og landsmødet november 2023
Koordinatorer fra 14 lokalafdelinger i HOME-START Familiekontakt Danmark mødtes. Landsmødet inkluderede en rekorddeltagelse og en tale om at støtte moderne forældre.
Kolding
25-09-2023
FRIVILLIGHEDSUGE I KOLDING
Kom og mød HOME-START Kolding til Frivillighedsuge