Velkommen til HOME-START

Ringsted

Vi støtter småbørnsfamilier med mindst ét barn under skolealderen i hele Ringsted.

Jeg havde ikke så meget overskud til Conrad, da han var helt lille. Der hjalp Solvej med at få tingene til at hænge sammen 🥰. Hverdagen kan stadig være presset, men vi er et helt andet sted nu 🙏💙.

En mor fra Ringsted

Hvad tilbyder vores familievenner?

Mange småbørnsfamilier oplever perioder med manglende overskud, hvor hverdagen er svær at få til at hænge sammen. Derfor giver vi en håndsrækning til forældrene, til de har fået overskuddet igen . Vores familievenner tilbyder støtte, nærvær og praktisk hjælp to timer om ugen i mindst et halvt år. En der henter den lille i vuggestuen, bager pandekager, lytter, hjælper til med opvasken eller triller en tur med barnevognen. De to timer om ugen, kan gøre en verden til forskel for en familie med små børn.

Hvem er de frivillige familievenner?

Vores familievenner er helt almindelige mennesker, som har tid og overskud at dele ud af. De er typisk selv forældre til større eller voksne børn. Nogle bor selv i Ringsted. Andre i nabokommunerne.

Har du lyst til at blive frivillig?

Ønsker du at blive frivillige familieven, så får du først et besøg af Camilla. Under besøget vil Camilla fortælle lidt om HOME-START og om at være frivillig familieven. Hun vil også spørge lidt ind til dig, og hvorfor du gerne vil være familieven. Før du kommer ud til en familie, så skal du igennem et 20 timers kursus, hvor vi skal lave øvelser og arbejde i små grupper. Der bliver også plads til at grine og lære hinanden bedre at kende. Læs mere om kurset ved at klikke her.

Om HOME-START Ringsted

Vores lokalafdeling åbnede 1. maj 2021, og drives af en børnefaglig lønnet lokalkoordinator, der blandt andet er med til at sikre et godt match mellem de frivillige og familierne; at der er sammenhæng mellem den støtte, den frivillige drømmer om at give, og den hjælp familierne drømmer om at få.

Home-Start Ringsted passer godt på dine oplysninger. Læs vores Privatlivspolitik her

Læs mere

 

læs mere

Koordinator

Camilla Brandi Anshøj
Anne Marie Ringsted
Formand
Anne Marie Østergaard
Anette D
Næstformand
Anette Demuth
Dorte Ringsted
Børnesikkerhedsansvarlig
Dorte Andersen
Finn Ringsted
Kasserer
Finn Sørensen
Anette sommer
PR-ansvarlig
Anette Sommer
Rikke Ringsted
Ambassadør
Rikke Falkenberg
Ulla
Ambassadør
Ulla Helsinghof
Lars2
Ambassadør
Lars Bang Petersen

Bliv frivillig familieven

HOME-START har brug for mange frivillige i hele landet. Hver eneste time, du som familieven lægger hos en af de mange familier, der trænger, gør underværker. Måske er det lige netop din støtte, der giver en familie det nødvendige overskud i en ind imellem for overvældende hverdag.

Du kan se en lille film og læse mere om det at være familieven ved at trykke her.

Eller du kan klikke på knappen herunder for at kontakte din lokale koordinator om at blive frivillig familieven i HOME-START Familiekontakt.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Ja … ja … ja! Et lille men kraftfuldt ord med så mange betydninger. Vi bruger det til at udtrykke forståelse, tilvalg, anerkendelse, engagement, men også når vi vil glæde et andet menneske ved at give.

I går havde HOME-START Frivilligcafé i Kulturhuset og aftenens tema var afgrænsning, og hvordan vi passer godt på vores værdifulde ja’er.

Vi fik også sagt pænt farvel til vores frivillige strikkeven Anne. Vi ønsker dig god vind med alt det nye 👋.
... See MoreSee Less

Ja … ja … ja! Et lille men kraftfuldt ord med så mange betydninger. Vi bruger det til at udtrykke forståelse, tilvalg, anerkendelse, engagement, men også når vi vil glæde et andet menneske ved at give.

I går havde HOME-START Frivilligcafé i Kulturhuset og aftenens tema var afgrænsning, og hvordan vi passer godt på vores værdifulde ja’er.

Vi fik også sagt pænt farvel til vores frivillige strikkeven Anne. Vi ønsker dig god vind med alt det nye 👋.Image attachment
Se flere opslag
Indkaldelse til Generalforsamling 2024
16. februar 2024
Den 18. marts fra kl. 17.00-18.00 holder HOME-START Familiekontakt Ringsted generalforsamling. Alle med interesse for vores sag og arbejde er inviteret.
Efter generalforsamlingen byder HOME-START på en sandwich. Ønsker du at spise med, så tilmeld dig hos Camilla på tlf.: 42 30 18 45 senest den 11. marts.

Dagsorden

 1. Valg af dirigent, stemmetæller og referent
 2. Fremlæggelse og godkendelse af lokalbestyrelsens og koordinators årsberetning. Læs den skriftlige årsberetning her.
 3. Ændring af lokale vedtægter i forbindelse med at vi er blevet §8a godkendt (vedr. betalende medlemmer og donationer).
 4. Fremlæggelse og godkendelse af regnskab for 2023
 5. Fremlæggelse af budget for 2024
 6. Indkomne forslag
 7. Valg til bestyrelsen
 8. Valg af revisor(er)
 9. Evt.

Vel mødt!

NYHED! Kursus i april 2024

15. marts 2024

Til april holder vi kursus for dig som gerne vil være frivillig familieven i en småbørnsfamilie.

Vi skal bl.a. arbejde med rollen som frivillig, vores principper for arbejdet, fortrolighed m.m.

Dine egne erfaringer som forælder vil blive inddraget, og du kommer til at være aktiv under hele kurset. Vi skal lave øvelser, snakke og arbejde i små grupper.

Du kan læse mere om kurset her.

Ring eller skriv til lokalkoordinator Camilla, hvis du gerne vil med.

42 30 18 45

ringsted@home-start.dk

Familievenner

Hold 7 - Forår 2024

Familievenner

Hold 6 - efterår 2023

Familievenner

Hold 5 - forår 2023

Familievenner

Hold 4 - efterår 2022

Familievenner

Hold 3 - forår 2022

Familievenner

Hold 2 - efterår 2021

Familievenner

Hold 1 - sommer 2021

No data was found
OVERSIGT over tilbud til børn og forældre
Ringsted Kommunekort

👈 Der findes MANGE gode gratis tilbud til børn og forældre i Ringsted. Vi har samlet dem i en oversigt, som løbende bliver opdateret.

Indhold:

 • Til dig der venter barn
 • Venskabelige frivillige
 • Fællesskaber
 • Oplevelser
 • Økonomi
 • Rådgivning
 • Julehjælp
 • Mad og spisning
 • Hjælp og fællesskab på nettet
 • Fritid

Oversigten er udarbejdet af ’Netværk for frivillige sociale indsatser og organisationer der arbejder for børn og deres familier’ med inspiration fra Sundhedstjenestens plakat over tilbud i Ringsted.

Har du rettelser eller tilføjelser så send dem gerne til Ringsted@home-start.dk.

 

 

 

 

Tak til Lions Club
279464700_343911981179099_3306101199972633203_n

29. april 2022

Lions Club Knud Lavard har doneret 10.000 kr. som går til vores nye tilbud 'Legegryden'.

'Legegryden' er en hyggelig eftermiddag for børn, forældre og frivillige familievenner, hvor der bliver leget, snakket og spist. Første gang er den 31. maj. 'Legegryden' vender også tilbage i august, september, oktober og november.
Artikel i Dagbladet_janaur_2022

29. januar 2022

Dagbladet har skrevet en artikel om HOME-START Ringsted og SF Ringsteds donation fra deres bæredygtighedsbod. Pengene skal bruges på at styrke fællesskabet omkring vores frivillige familievenner, som uge efter uge gør en forskel i hver deres småbørnsfamilie.

Artikel Byprotalen maj 2021

18. maj 2021

HOME-START Familiekontakt – ny afdeling i Ringsted

"Skilsmisse, sygdom, tvillingefødsler, børn med refluks eller kolik m.m. Der kan være mange forskellige årsager til, at hverdagen i en familie med børn i alderen 0-6 år kan føles uoverskuelig. Måske bor familien langt væk, eller måske er netværket begrænset.

Nu er der heldigvis hjælp at hente i HOME-START i form af en familieven. Lokalkoordinator Camilla Brandi Anshøj står for den frivillige indsats og er den første der møder familier, der ønsker en hjælpende hånd fra en familieven.

HOME-START handler nemlig om at sikre børnenes trivsel, og det gør vi ved at støtte forældrene. For vi tror på, at børn trives, når deres forældrene trives."

Læs artiklen her.

Artikel sn.dk maj 2021

12. maj 2021

Gør klar til at give pressede familier en hjælpende hånd

"Børnefamilier, der står i en presset situation, kan nu snart få lidt hjælp et par timer om ugen af en frivillige familieven. Det kan de igennem Home-Start, som er en forening, der her i foråret har etableret en lokalafdeling i Ringsted.

Home-Start bygger frivillige, som har lyst til at række en presset familie en hjælpende hånd et par timer om ugen. Det kan for eksempel være med at lege med børn, gå en tur med et lille barn, mens mor får en lur, madlavning eller anden praktisk hjælp eller en voksensnak. Det er helt afhængigt af den enkeltes families behov."

Læse hele artiklen her.

Map_DK_Ringsted

2. februar 2021

Home-Start kommer til Ringsted i 2021

"Et nyt tilbud til pressede familier kommer til Ringsted. Det er initiativet HOME-START, som i løbet af foråret åbner en ny lokalafdeling i Ringsted. HOME-START formidler støtte til pressede familier i form af en familieven.

HOME-START har i forvejen 12 afdelinger rundt om i landet, og at Ringsted bliver den næste glæder bestyrelsesformand Anne Marie Østergaard."

Læs artiklen her.  

 

Læs afdelingens årsberetninger

Kontakt os

Lokation:

Ringsted