Velkommen til HOME-START

Ringsted

Home-Start Familiekontakt hjælper småbørnsfamilier med mindst ét barn under skolealderen i hele Ringsted kommune – Midtbyen, Benløse, Vigersted, Jystrup, Kværkeby, Ørslev, Vetterslev, Høm, Sneslev, Nordrup, Farendløse, Ortved, Gyrstinge og Fjællebro.

De frivillige bor ofte selv i Ringsted, men vi har også frivillige som kommer fra nabokommunerne.

Mange småbørnsfamilier, mangler i perioder det overskud, der skal til, for at få hverdagen til at hænge sammen, og til at forebygge og løse problemer i tide.

Home-Start Ringsted tilbyder støtte, venskab og praktisk hjælp til småbørnsfamilier under pres. Støtten ydes af frivillige familievenner. Som frivillig familieven i HOME-START støtter du en familie med praktisk hjælp, omsorg og nærvær. To timer om ugen, der kan gøre en verden til forskel for en familie med små børn.

Fordi små børn fortjener den bedste start på livet

Vores største ønske er at alle børnefamilier må opleve en hverdag præget af mening, sammenhæng og fællesskab med tryghed og en masse leg.

Vi mener, at børn har brug for en glad og tryg barndom, og vi tror på, at forældrenes trivsel spiller en helt central rolle i at kunne skabe den tryghed. Derfor giver vi en håndsrækning til forældrene, indtil de har fået overskuddet igen .

Vores lokalafdeling drives af en børnefaglig lønnet lokalkoordinator, der blandt andet er med til at sikre et godt match mellem de frivillige og familierne; At der er sammenhæng mellem den støtte, den frivillige drømmer om at give, og den hjælp familierne drømmer om at få.

Home-Start Ringsted passer godt på dine oplysninger. Læs vores Privatlivspolitik her. 

læs mere

Koordinator

Camilla Brandi Anshøj
Ringsted Anne Marie
Formand
Anne Marie Østergaard
Ringsted Rikke
Næstformand
Rikke Falkenberg
Ringsted Dorte
Børnesikkerhedsansvarlig
Dorte Andersen
Ringsted Finn
Kasserer
Finn Sørensen

Bliv frivillig familieven

HOME-START har brug for mange frivillige i hele landet. Hver eneste time, du som familieven lægger hos en af de mange familier, der trænger, gør underværker. Måske er det lige netop din støtte, der giver en familie det nødvendige overskud i en ind imellem for overvældende hverdag.

Du kan se en lille film og læse mere om det at være familieven ved at trykke her.

Eller du kan klikke på knappen herunder for at kontakte din lokale koordinator om at blive frivillig familieven i HOME-START Familiekontakt.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

En familieven trådte til, da en far blev alene med to små drenge efter morens død. Det ændrede ikke på det ubærlige. Men det gav faren mulighed for at træne en gang om ugen. Det gav ham et helt nødvendigt pusterum. Det gav et holdepunkt af normalitet for den lille familie.

2 timer om ugen lyder måske ikke af meget. Men det kan gøre en betydelig forskel.

📧 Ringsted@home-start.dk // ☎ 42 30 18 45.
... See MoreSee Less

En familieven trådte til, da en far blev alene med to små drenge efter morens død. Det ændrede ikke på det ubærlige. Men det gav faren mulighed for at træne en gang om ugen. Det gav ham et helt nødvendigt pusterum. Det gav et holdepunkt af normalitet for den lille familie. 

2 timer om ugen lyder måske ikke af meget. Men det kan gøre en betydelig forskel.

📧 Ringsted@home-start.dk // ☎ 42 30 18 45.
Se flere opslag
NYHED! Til dig som gerne vil være frivillig familieven

18. august 2021

Til september starter der nyt forberedelseskursus. Kurset er til dig som gerne vil være frivillig familieven i en småbørnsfamilie.

Vi skal bl.a. arbejde med rollen som frivillig, vores principper for arbejdet, fortrolighed m.m.

Dine egne erfaringer som forælder vil blive inddraget, og du kommer til at være aktiv under hele kurset. Vi skal lave øvelser, snakke og arbejde i små grupper.

Kurset starter den 7. september kl. 17.

Ring eller skriv til lokalkoordinator Camilla, hvis du vil høre mere.

42301845

ringsted@home-start.dk

Stort tak til Ringsted Inner Wheel Klub

Ringsted Inner Wheel Klub har doneret 5000 kr. til Home-Start Ringsted. Vi takker for pengene, som skal bruges på familierne og de frivillige .

Du kan læse mere om kvinder Inner Wheel og deres arbejde her.

HOME-START Familiekontakt – ny afdeling i Ringsted
Ringsted 3

18. maj 2021

"Skilsmisse, sygdom, tvillingefødsler, børn med refluks eller kolik m.m. Der kan være mange forskellige årsager til, at hverdagen i en familie med børn i alderen 0-6 år kan føles uoverskuelig. Måske bor familien langt væk, eller måske er netværket begrænset.

Nu er der heldigvis hjælp at hente i HOME-START i form af en familieven. Lokalkoordinator Camilla Brandi Anshøj står for den frivillige indsats og er den første der møder familier, der ønsker en hjælpende hånd fra en familieven.

HOME-START handler nemlig om at sikre børnenes trivsel, og det gør vi ved at støtte forældrene. For vi tror på, at børn trives, når deres forældrene trives."

Læs artiklen her.

Gør klar til at give pressede familier en hjælpende hånd
Ringsted 2

12. maj 2021

"Børnefamilier, der står i en presset situation, kan nu snart få lidt hjælp et par timer om ugen af en frivillige familieven. Det kan de igennem Home-Start, som er en forening, der her i foråret har etableret en lokalafdeling i Ringsted.

Home-Start bygger frivillige, som har lyst til at række en presset familie en hjælpende hånd et par timer om ugen. Det kan for eksempel være med at lege med børn, gå en tur med et lille barn, mens mor får en lur, madlavning eller anden praktisk hjælp eller en voksensnak. Det er helt afhængigt af den enkeltes families behov."

Læse hele artiklen her.

Home-Start kommer til Ringsted i 2021
Ringsted 1

2. februar 2021

"Et nyt tilbud til pressede familier kommer til Ringsted. Det er initiativet HOME-START, som i løbet af foråret åbner en ny lokalafdeling i Ringsted. HOME-START formidler støtte til pressede familier i form af en familieven.

HOME-START har i forvejen 12 afdelinger rundt om i landet, og at Ringsted bliver den næste glæder bestyrelsesformand Anne Marie Østergaard."

Læs artiklen her.  

 

Læs afdelingens årsberetninger

Kontakt os

Lokation:

Ringsted

Koordinator

Camilla Brandi Anshøj

Telefon:

Ringsted
Ringsted

Koordinator

Camilla Brandi Anshøj

Telefon: