Søg
Close this search box.
To nye skud på HOME-START stammen
03-12-2022

Nyhed

De to socialrådgivere, Freja Josephsen og Lone Engells, er nu en del af HOME-START.

De kan tilbyde socialrådgivervejledning til koordinatorer og familier. Freja står til rådighed på børneområdet, og Lone kan vejlede om spørgsmål, som er relateret til beskæftigelsesområdet

Af Ida Bøgild, HOME-START Familiekontakt Danmark

Socialrådgiverne kan hjælpe med spørgsmål

HOME-START arbejder hele tiden på, hvordan organisationen bedst muligt kan yde støtte til familierne.

Den bedste måde at gøre det på, er ved at støtte koordinatorerne først. Derfor er Freja og Lone blevet ansat, så man på forudbestemte tidspunkter månedligt kan få svar på spørgsmål som koordinator. Familier har også mulighed for at kontakte Freja og Lone, hvis de har spørgsmål inden for de to områder.

En organisation der er båret af værdier

Freja er selvfølgelig uddannet socialrådgiver, og er lige nu bosat i Hvidovre, sammen med sin mand og sine to børn på tre og fem.

Her har hun en travl hverdag fyldt med familieliv. Freja har erfaring med at arbejde i frivilligorganisationer, og har før været frivillig i DEFUNK. Nu hvor børnene er blevet ældre, er overskuddet der igen til at kunne blive en del af en frivilligorganisation – og nu er det endda en mulighed, at kunne bruge sin faglighed til at hjælpe. Freja er før stødt på HOME-START i sit arbejde som socialrådgiver, og organisationen er ikke gået ubemærket hen:

’Det var en skøn hjælp når man var sagsbehandler, fordi der var mange små ting, som man ikke kunne hjælpe familierne med. Der kunne HOME-START så hjælpe med de ting der bøvler i hverdagen.”

Og HOME-START har gjort et indtryk på Freja, hvilket har motiveret hende til at søge jobbet:

Jeg kunne godt tænke mig at være en del af en organisation, der er lidt mere båret af værdier

I sin fritid kan Freja godt lide at strikke til sine børn og sig selv, og så holder hun sig også aktiv med crossfit, som hun selv beskriver som værende ’dejligt hårdt’.

Jeg skal da hjem til HOME-START igen

Lone er selvfølgelig også udannet socialrådgiver, og er et ’nyt-gammelt-skud’ på HOME-START stammen. Lone har nemlig været ansat som HOME-START koordinator i København fra 2010 til 2014. Så da hun faldt over stillingsopslaget på Facebook, måtte hun ’hjem til HOME-START igen’. Hendes år i HOME-START har nemlig haft stor betydning for hende:

Jeg er meget begejstret for HOME-START og jeg bærer HOME-START med mig i mit hjerte i min måde at agere på som socialrådgiver.”

Lone glæder sig til at yde vejledning på det område, som hun er blevet klog på, og glæder sig til, at kunne give vejledning, på et sprog som modtageren selv forstår:

“Der sker noget, når man giver mennesker den hjælp, som de selv har defineret, at de har brug for. Så sker der mirakler

Desuden beskriver Lone sig selv som den helt store ”broderist”. Hun holder også af at lave mad, og er ellers travlt beskæftiget med to teenagedrenge på 19 og 17.

Varmt velkommen til de to nye skud på stammen.

Freja Josephsen ses her til venstre og Lone Engels ses til højre

Flere nyheder

Hovedorganisation
19-01-2024
Sådan! Vi er godkendt!
Vi er meget stolte af at kunne meddele, at vi den dag fik vores 8A-godkendelse, som optager HOME-START Familiekontakt Danmark på Skattestyrelsens liste over godkendte foreninger, "hvis midler anvendes i almenvelgørende eller på anden måde almennyttigt øjemed til fordel for en større kreds af personer" . (kilde: www.skat.dk)
Hovedorganisation
08-12-2023
Ny afdeling i Faxe - kom til orienteringsmøde!
Vi skal nu til at starte vores 15. HOME-START-afdeling op i Faxe kommune, og derfor inviterer vi til orienteringsmøde tirsdag d. 9. januar. Læs mere her.
Hovedorganisation
28-11-2023
HOME-START er med i ny VIVE-Rapport
I oktober 2023 udkom VIVE med rapporten: Hjemmebaserede indsatser i civilsamfundet for sårbare og udsatte småbørnsfamilier. Her deltog både HOME-STARTs afdelinger i Aarhus, Nordvestsjælland og Odense, som alle havde fået projektstøtte igennem initiativet: ”1000-dages-program – en bedre start på livet” fra 2019.