Søg
Close this search box.
Samarbejde med Rigshospitalet
23-05-2024

Nyhed

Samarbejde med Rigshospitalet

I november, 2023, blev vi kontaktet af ildsjælen, Camilla, fra Neurocentret på Rigshospitalet, som ønskede at høre om HOME-START havde lyst til at være en del af deres nye tiltag – pårørendeposen – på afdelingen. Hun skriver:


“Jeg arbejder på Neurointensiv, hvor vi møder familier hver eneste dag hvis verden er væltet på et splitsekund og de står i en hjertegribende forandret livssituation, hvor den ene forælder pludselig uden varsel står alene med ansvaret for børn, koordinering og hjemmet med udfordringer i et forandret hverdagsliv. Der er også mange forældre der synes, at det er svært at tale med deres børn om at deres far/mor er alvorligt syg. De pårørende ønsker at blive oplyst uopfordret om hvilke muligheder de har for at søge støtte og rådgivning

Det ville vi naturligvis gerne bakke op om, og vi fik derfor produceret nogle flotte postkort, som personalet kan udlevere til de familier, som bor i de kommuner, hvor der findes en HOME-START afdeling.

Vi blev også indbudt til at holde et oplæg for personalet på Neurocentret, Rigshospitalet. For at sikre at så mange som muligt fik muligheden for at høre om HOME-START gav generalsekretær, Sisi Ploug Pedersen, to oplæg á en halv times varighed for de mange interesserede, og der var både gode spørgsmål og stor interesse for hele konceptet bag HOME-START og de frivillige familievenners indsats.

Vi siger mange tak for interessen, og vi glæder os til samarbejdet.

Flere nyheder

Hovedorganisation
19-01-2024
Sådan! Vi er godkendt!
Vi er meget stolte af at kunne meddele, at vi den dag fik vores 8A-godkendelse, som optager HOME-START Familiekontakt Danmark på Skattestyrelsens liste over godkendte foreninger, "hvis midler anvendes i almenvelgørende eller på anden måde almennyttigt øjemed til fordel for en større kreds af personer" . (kilde: www.skat.dk)
Hovedorganisation
08-12-2023
Ny afdeling i Faxe - kom til orienteringsmøde!
Vi skal nu til at starte vores 15. HOME-START-afdeling op i Faxe kommune, og derfor inviterer vi til orienteringsmøde tirsdag d. 9. januar. Læs mere her.
Hovedorganisation
28-11-2023
HOME-START er med i ny VIVE-Rapport
I oktober 2023 udkom VIVE med rapporten: Hjemmebaserede indsatser i civilsamfundet for sårbare og udsatte småbørnsfamilier. Her deltog både HOME-STARTs afdelinger i Aarhus, Nordvestsjælland og Odense, som alle havde fået projektstøtte igennem initiativet: ”1000-dages-program – en bedre start på livet” fra 2019.