HOME-STARTs familievenner hjælper småbørnsfamilier, der af forskellige grunde oplever sig pressede i hverdagen. Som familieven støtter du familien i ca. 2 timer om ugen i et halvt år. Koordinatoren er omhyggelig med at finde en familie der matcher godt til dig og det du gerne vil støtte med. Støtten foregår hjemme hos familien og i deres lokalområde og den tager udgangspunkt i forældrenes ønsker og behov.

Hvad skal der til ?

Din lyst til at være noget for en familie der har brug for hjælp. Det kræver at du har overskud og tid til at være sammen med familien. Som familieven møder du familierne ligeværdigt i øjenhøjde med dine erfaringer om det at være forældre eller med dine erfaringer fra arbejde og samvær med forældre. 

Familievenner er med andre ord helt almindelige mennesker, mange har sjov i blodet, alle kan lide at være sammen med børnefamilier og har en god portion livserfaring.  Man kan sige, at de er den gode nabo, som hjælper familien med lige det, som familien har behov for.

Familier fortæller om familievenners støtte og hjælp, – at det bidrager til, at de får et pusterum, at de oplever mere sjov og glæde, at det er dejligt at blive forstyrret i egne baner og at man tit får nye måder at se tingene på. Mange fortæller, at de er overrasket over hvor stor en forskel det har gjort i deres hverdag. Nogle, at det er helt fantastisk at få hjælp fra en venlig familieven, der gerne vil være sammen med deres familie gennem en svær tid.

Sådan bliver du familieven

De første skridt

Det forbedrende kursus

Vores familievenner støtter forældre i at give deres børn den bedste start på livet.

Lokalkoordinator, Rikke

SYSSELGRYDEN

Er et tilbud til de småbørnsfamilier, der gerne vil møder andre familier. Her kan du også give en kærlig hånd med.

Vi mødes onsdage i ulige uger fra kl. 15 – 18, på Kirkegårdsgade 3, i Højer. Ring og hør mere hvis det har din interesse.