Søg
Close this search box.

Sådan bliver du frivillig familieven

Du skriver eller ringer til HOME-STARTs lokalkoordinator, Rikke for at høre nærmere på 42 43 79 10. Hvis du gerne vil være familieven aftaler vi at mødes.

Rikke kommer på et lille besøg, hvor I taler mere konkret om hvad det vil sige at være frivillig familieven i HOME-START. Du hører mere om vores organisation og de rammer vi har. Fx skal vi indhente en børneattest på dig og du skal skrive under på vores medlemserklæring.

Vi får en snak om det, som du gerne vil støtte og hjælpe en småbørnsfamilie med. Det er vigtig for os du kommer til at hjælpe en familie med lige det som du ønsker. Vores erfaring er, at det betyder meget for alle. Rikke fortæller om det forberedende kursus, og du kan byde ind med de tidspunkter og dage, som passer bedst for dig.

Du deltager i vores forberedende kursus, som bliver afholdt i fx Toftlund, Skærbæk eller Tønder, – der hvor en gruppe frivillige melder sig. Når kurset er gennemført, modtager du et kursus bevis og du er klar til at komme ud i en familie 🙂

Næste skridt er at møde en familie. Når vi har en familie til dig, mødes vi til et besøg hjemme hos familien. Vi får en god første fælles snak . Både du og familien sover på “samtalen” til næste dag. Rikke kontakter dig og familien for at høre, om I vil mødes igen. Er det et ja-tak fra begge parter, har du en sød familie, som du kommer hos 2 timer om ugen i det næste halve år.

Herefter følger Rikke op ca. hver 6. uge og efter et halvt år mødes vi til en snak, om hvordan det det går, – eventuelt en afslutning af forløbet.

Vi glæder os til at hører fra dig.

Familievenner står ikke alene

Vores lokalkoordinator, Rikke, har ansvaret for at alt går til alles bedste, følger op og vil altid gerne bidrage med sparring og hjælp.