Velkommen til HOME-START

Vejle

Velkommen til HOME-START Vejle

Vi lærte hurtigt, at det vigtigste var at fokusere på forældrene – deres velbefindende og deres behov.
For et oprigtigt “hvordan har du det?” og et smil til forældrene kastede strålende genskin tilbage på deres børn.
Det helt simple i at dele tid, vise venlighed, give praktisk hjælp, udvise generøsitet og lave lidt sjov kan være utroligt givende for alle parter” – Margaret Harrison, Grundlægger af HOME-START.

Det har vi masser af gode oplevelser med og eksempler på siden Home-Start Vejle startede op d. 1. marts 2017 i hele Vejle kommune.

Det er tydeligt, hvor stor en forskel det gør for familierne, at de får besøg af en familieven i 2 timer om ugen i minimum et halvt år, hvor familien bliver mødt i de behov og ønsker, de har.

 

Hvem er vi?
I vores lokalafdeling er der en børnefaglig uddannet lokalkoordinator, der blandt andet er med til at sikre et godt match mellem de frivillige og familierne. At der er sammenhæng mellem den støtte, den frivillige drømmer om at give, og den hjælp familierne drømmer om at få.

 

Familier
Som familie viser I tillid til den familieven, der besøger jer og jeres hjem. Den tillid og fortrolighed I viser til familievennen, har vi respekt for og passer godt på.

Vi gør meget ud af at have en forståelse for, at hverdagen pludselig kan ramme, og at man kan stå i en situation, hvor man har brug for hjælp. Vi har stor respekt for, at det kan kræve lidt ekstra mod at række ud efter hjælp.

Behovene for hjælp kan være meget forskellige, og vi gør os umage med at finde den helt rigtige familieven, som passer ind i lige præcis DIN familie.

 

Familieven
Som familieven er det vigtigt at komme ud til en familie, hvor familievennen kan fornemme og se, at han/hun kan være den bedste udgave af sig selv. Og give den støtte som familien har ønske om.

Du skal gennem et forberedelseskursus på 20 timer sammen med andre nye familievenner, inden du kommer ud i en familie.

Og der vil løbende være kontakt og opfølgning med koordinatoren, så du som familieven har en at sparre og rådføre dig med.

Har du et ønske om at få en familieven eller at blive frivillig familieven – kontakt koordinator Susanne Vistesen Sørensen på mobil 28440105 eller mail: vejle@home-start.dk

 

læs mere

Koordinator

Susanne Vistesen Sørensen
Birgit-773x1030
Børnesikkerhedsrepræsentant
Birgit Storgaard
3
Kasserer
Grete Kok
Dan Skjering
Medlem
Dan Skjerning

Bliv frivillig familieven

HOME-START har brug for mange frivillige i hele landet. Hver eneste time, du som familieven lægger hos en af de mange familier, der trænger, gør underværker. Måske er det lige netop din støtte, der giver en familie det nødvendige overskud i en ind imellem for overvældende hverdag.

Du kan se en lille film og læse mere om det at være familieven ved at trykke her.

Eller du kan klikke på knappen herunder for at kontakte din lokale koordinator om at blive frivillig familieven i HOME-START Familiekontakt.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

📌PARTIER INDKALDT TIL FORHANDLINGER OM INFLATIONSHJÆLP 📣

Regeringen har i dag indkaldt partierne i Folketinget til forhandlinger om den inflationshjælp, der skal uddeles som økonomisk støtte til trængte familier og ældre.

Der er afsat 2,3 milliarder kr. til formålet, og det forventes, at der er en aftale klar inden vinterferien. Regeringen har allerede brugt 10 millarder på inflationshjælp, men grundet de fortsat høje prisstigninger forventes det, at der kan laves en bred aftale om at give yderligere hjælp.

Pengene kommer b.la fra det midlertidige børnetilskud, som udløber pr.1.marts.
Der var ellers afsat 300 millioner kr. til at forlænge det, men da regeringen ikke nåede at behandle forslaget inden regeringsskiftet, så kommer de penge i inflationshjælpspuljen i stedet.

"Det er en enorm stressfaktor for økonomisk trængte familier ikke at vide, hvordan deres økonomi vil se ud til marts. Det er derfor helt på tide, at regeringen og partierne ser på, hvordan de kan støtte dem, der er ramt hårdt af inflationen" siger Generalsekretær i HOME-START, Sisi Ploug Pedersen og fortsætter:

"Vi håber ved HOME-START Familiekontakt at regeringen vil have de familier, der kommer til at miste tilskuddet i deres overvejelser når de sammensætter inflationshjælpspakken. Det er ikke nok at give en enkeltstående håndsrækning, samtidig med at man river tæppet væk under de familier, der har modtaget tilskuddet siden det blev indført i 2020. Der er brug for en bæredygtig løsning."

HVER 10.ENDE FAMILIE HAR UNDLADT NØDVENDIGE MÅLTIDER TIL DERES BØRN

En spørgeskemaundersøgelse fra VIVE lavet i 2021 viste, at mange familier mente, at tilskuddet havde forbedret deres økonomiske situation, men at de stadig oplevede, at de ikke havde råd til børnenes sociale aktiviteter. Hver tiende beskrev også, at børnene inden for det seneste år havde måtte undlade nødvendige måltider til børnene, fordi de ikke havde pengene til det. Siden undersøgelsen er blevet lavet er priserne fortsat steget, og det estimeres, at en gennemsnitslig familie på 4 bruger 45.000 kr. mere årligt for at have samme forbrug som før 2020.
Det vidner om, at det ikke kan vente at finde en løsning.


Kilder 📄

www.dr.dk/nyheder/politik/regeringen-er-klar-med-23-milliarder-kroner-til-inflationshjaelp

www.vive.dk/da/udgivelser/det-midlertidige-boernetilskud-17753/
... See MoreSee Less

Se flere opslag
meeting, adults, business-4784909.jpg
Referat fra generalforsamling

Her kan du læse referatet fra vores generalforsamling d.28.03.2022 i HOME-START Familiekontakt Vejle.

Tak til alle jer der deltog.

Læs referatet her

No data was found

Læs afdelingens årsberetninger

Kontakt os

Lokation:

Havnegade 28-30, 7100 Vejle
Location not found