Velkommen til HOME-START

Vejle

Velkommen til HOME-START Vejle

Vi lærte hurtigt, at det vigtigste var at fokusere på forældrene – deres velbefindende og deres behov.
For et oprigtigt “hvordan har du det?” og et smil til forældrene kastede strålende genskin tilbage på deres børn.
Det helt simple i at dele tid, vise venlighed, give praktisk hjælp, udvise generøsitet og lave lidt sjov kan være utroligt givende for alle parter” – Margaret Harrison, Grundlægger af HOME-START.

Det har vi masser af gode oplevelser med og eksempler på siden Home-Start Vejle startede op d. 1. marts 2017 i hele Vejle kommune.

Det er tydeligt, hvor stor en forskel det gør for familierne, at de får besøg af en familieven i 2 timer om ugen i minimum et halvt år, hvor familien bliver mødt i de behov og ønsker, de har.

 

Hvem er vi?
I vores lokalafdeling er der en børnefaglig uddannet lokalkoordinator, der blandt andet er med til at sikre et godt match mellem de frivillige og familierne. At der er sammenhæng mellem den støtte, den frivillige drømmer om at give, og den hjælp familierne drømmer om at få.

 

Familier
Som familie viser I tillid til den familieven, der besøger jer og jeres hjem. Den tillid og fortrolighed I viser til familievennen, har vi respekt for og passer godt på.

Vi gør meget ud af at have en forståelse for, at hverdagen pludselig kan ramme, og at man kan stå i en situation, hvor man har brug for hjælp. Vi har stor respekt for, at det kan kræve lidt ekstra mod at række ud efter hjælp.

Behovene for hjælp kan være meget forskellige, og vi gør os umage med at finde den helt rigtige familieven, som passer ind i lige præcis DIN familie.

 

Familieven
Som familieven er det vigtigt at komme ud til en familie, hvor familievennen kan fornemme og se, at han/hun kan være den bedste udgave af sig selv. Og give den støtte som familien har ønske om.

Du skal gennem et forberedelseskursus på 20 timer sammen med andre nye familievenner, inden du kommer ud i en familie.

Og der vil løbende være kontakt og opfølgning med koordinatoren, så du som familieven har en at sparre og rådføre dig med.

Har du et ønske om at få en familieven eller at blive frivillig familieven – kontakt koordinator Susanne Vistesen Sørensen på mobil 28440105 eller mail: vejle@home-start.dk

 

læs mere

Koordinator

Susanne Vistesen Sørensen
Birgit-773x1030
Børnesikkerhedsrepræsentant
Birgit Storgaard
3
Kasserer
Grete Kok
Dan Skjering
Medlem
Dan Skjerning

Bliv frivillig familieven

HOME-START har brug for mange frivillige i hele landet. Hver eneste time, du som familieven lægger hos en af de mange familier, der trænger, gør underværker. Måske er det lige netop din støtte, der giver en familie det nødvendige overskud i en ind imellem for overvældende hverdag.

Du kan se en lille film og læse mere om det at være familieven ved at trykke her.

Eller du kan klikke på knappen herunder for at kontakte din lokale koordinator om at blive frivillig familieven i HOME-START Familiekontakt.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

ØKONOMISK HJÆLP PÅ VEJ TIL BØRNEFAMILIER 💵

Kolde, små fødder, havregrød til aftensmad og kolde korte brusebade kan blive en realitet for mange familier i takt med, at temperaturen udenfor daler. Inflationen slår historiske rekorder, og de stigende priser på især varme, gas og el presser familiernes budget.

Heldigvis er der hjælp på vej, konstaterer vores bekymrede Generalsekretær Sisi Ploug Pedersen på billedet her, hvor vi så med, da der kl. 9.40 var pressemøde live fra Christiansborg.

Et bredt flertal i Folketinget har netop underskrevet en aftale, de har døbt "vinterhjælp", som afsætter milliarder til at hjælpe danske familier.

En af aftalens punkter vil til januar 2023 give børnefamilier en engangsudbetaling i form af en forhøjelse af børn- og unge ydelsen på 660,- kr. pr. barn. Beløbet vil blive udbetalt samtidig med den ordinære ydelse.

Sisi Ploug Pedersen er glad for at se, at der sker noget nu.

"Jeg har haft så ondt i maven over at tænke på alle de familier, der kæmper for at holde sig oven vande lige nu, så det er godt at se, at vores folkevalgte har taget affære, og handlet på den seriøse situation" udtaler Sisi, der dog samtidig konstaterer "660,- kr. er naturligvis ikke nok til at gøre op for de prisstigninger vi ser lige nu, men det kombineret med de andre dele af hjælpepakken er et godt skridt på vejen. Ingen børn i Danmark bør sulte eller fryse"

1.700 kr. spares i elafgifter 👇

Aftalen indeholder også sænkelsen af elafgifterne, hvilket kan betyde en besparelse på 300 kr. månedligt for nogle familier.

Samtidig laves der også en indefrysningsordning, hvor husholdninger og virksomheder kan få indefrosset regninger på el, gas og fjernvarme, der kommer over den pris, man havde sidste efterår, og i stedet afdrage på regningen over tid.

Ved HOME-START Familiekontakt byder vi vinterhjælpspakken velkommen, og opfordrer til, at det ikke stopper her "Krisen er ikke løst, men det er en håndsrækning, der især kan hjælpe dem, der har flere børn at forsørge og har store regninger til el, varme og gas." afslutter Sisi Ploug Pedersen.

📃 📃📃 📃 📃 📃 📃 📃 📃

Læs om indholdet af vinterhjælp som alle partier undtagen LA, Nye Borgerlige, Frie Grønne og DF står har stemt for:

Kilde: www.dr.dk/nyheder/penge/milliarder-i-hjaelp-paa-vej-til-danskerne-se-hovedpunkterne-her
... See MoreSee Less

Se flere opslag
meeting, adults, business-4784909.jpg
Referat fra generalforsamling

Her kan du læse referatet fra vores generalforsamling d.28.03.2022 i HOME-START Familiekontakt Vejle.

Tak til alle jer der deltog.

Læs referatet her

Læs afdelingens årsberetninger

Kontakt os

Lokation:

Havnegade 28-30, 7100 Vejle
Location not found