Velkommen til HOME-START

Odense

Vi du være med?

Har du et par timer med overskud? Så kender vi familier der gerne vil låne lidt af det. Næste forberedelseskursus er til august.

Hvem er vi?

Odense afdelingen åbnede i 2011 og vi fejrer således i år vores 10 års jubilæum.

Gennem de sidste 10 har vi opbygget en stærk og stabil afdeling, der årligt støtter mellem 35-45 pressede odenseanske småbørnsfamilier.

Gruppen af frivillige er engagerede og omsorgsfulde mennesker og der er altid masser af grin og godt humør, når vi er samlet.

 

Home-Start Genbrug & Design

Vores afdeling har sit eget område i byens store Street Food markede Storm Pakhus. Her har vi vores egen container, der fungere både som boghjørne for markedes gæster og om morgenen, som kontor for koordinatorerne.

Det sælger vi bivokswraps og poser, der fungere som et alternativ til almindelig folie og plastik.

Afdelingens historie

2011
Home-Start Odense åbnede i september som den fjerde lokalafdeling i Danmark med Michala Bruun-Givskud som koordinator for afdelingen. En arbejdsgruppe i Odense blev etableret med henblik på at blive en bestyrelse. De første familier blev besøgt, og rekruttering af frivillige gik så småt i gang. Der blev taget kontakt til relevante samarbejdspartner og til andre frivillige sociale organisationer.

2012
Bestyrelsen blev etableret og de første 5 match mellem familier og frivillige blev skabt i Home-Start Odense.

2013
Epinion uarbejdede en rapport om Home-Start på landsplan. (Epinion kort version 1-12 ) og Home-start begynder at vokse.

2014
18 match blev etableret i 2014. Odense Kommune udarbejdede en civilsamfundsstategi, som betød at “Odense Kommune tager initiativ til at samarbejde med frivillige. Politikere, medarbejdere og ledere i Odense Kommune ønsker at øge den enkelte borgers livskvalitet ved at samarbejde med frivillige. 

2015
Påbegyndelse af forskningsprojekt “Samspillet mellem den frivillige og den kommunale sektor” med SDU, offentlige institutioner og frivillige foreninger, heriblandt Home-Start. Home-Start etablerer samarbejdsaftale med Odense Krisecenter. For at Home-Start kan imødekomme den øget efterspørgsel efter familievenner, er behovet for yderligere egenfinansiering til at synliggøre Home-Start for frivillige. Derfor åbner vi en genbrugsbutik i Klaregade 27.

2016
Vi arbejder på at få en aftale med beskæftigelsesafdelingen i Odense Kommune med henblik på at butikken bliver 2. aktør, så vi kan lave en mere helhedsorienteret indsats og også støtte forældre i at komme i arbejde.

Derfor har vi løbende praktikanter i afdelingen, særligt har vi haft stress ramte forældre i forløb.

Home-Start Odense bliver nomineret til Odense Bæredygtighedspris.

2017
Thea Rehnholt Mammen bliver deltidsansat som koordinator, så vi nu er to.

2018
Home-Start får etableret en faglig partnerskabsaftale med Odense Kommune.

Vi vinder Odense Kommunes Ildsjælepris. Ildsjælepris gik til Home-Start Odense | fyens.dk

Vi flytter i september 2018  genbrugsbutikken “Home-Start Odense Genbrug & Design” ind i Storms Pakhus, Seebladsgade 21.

2019
Home-Start har et stort ønske om at kunne være med til at indfri de 17 verdensmål. Vi ved, at mange bække små gør en stor å, så den enkelte kan med sit bidrag være med til at skabe nogle gode hverdagsvaner, så fx genbrug bliver et naturligt tilvalg i ens liv.

2020

Hele Home-Start Danmark starter 2020 ud med at opleve en kæmpe lovestorm på Facebook. Du kan se opslaget her. Det betyder at vi også i Odense får rigtig mange henvendelser fra nye frivillige. Da Danmark lukker ned pga Corona, har vi opnået stor synlighed men må selvfølgelig som alle andre udskyde vores planer.

Året går i store træk med at støtte og vedligeholde kontakten til de frivillige og familier der allerede er en del af Home-Start.

2021

Vi er glade for de mange familier og frivillige der henvender sig – og alle er meget velkomne. Behovet er stort og vores efterspørgsel på familievenner er stort. Vi søger derfor altid nye frivillige, der har lyst til at gøre en forskel for familier, som venter på hjælp. Og vi glæder os til at byde endnu flere familier og frivillige velkomne.

læs mere

Koordinator

Michala Bruun-Givskud

Koordinator

Thea Rehnholt Mammen

Koordinator

Bente Buch Pedersen
Claus odense
Bestyrelsesformand
Claus Brandstrup
Leder, Odense Kommune
Ingelise odense
Kasserer
Ingelise Bech Hansen
Pensioneret jurist
Bestyrelse
Børnesikkerhedsansvarlig
Vibeke Meyer
Afdelingssygeplejerske Ouh
Birgit odense
Medlem
Birgit Navne
Pensioneret sygeplejeske
bestyrelse
Medlem
Merete Ruager
Sekretariatschef, Professionshøjskolen Metropol

Bliv frivillig familieven

HOME-START har brug for mange frivillige i hele landet. Hver eneste time, du som familieven lægger hos en af de mange familier, der trænger, gør underværker. Måske er det lige netop din støtte, der giver en familie det nødvendige overskud i en ind imellem for overvældende hverdag.

Du kan se en lille film og læse mere om det at være familieven ved at trykke her.

Eller du kan klikke på knappen herunder for at kontakte din lokale koordinator om at blive frivillig familieven i HOME-START Familiekontakt.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
1 hour ago
Home-Start Familiekontakt Odense

Af hjertet TAK til alle jer seje frivillige og glædelig Frivillig Fredag til jer❤️

I Home-Start Odense fejrer vi dagen med at tage til Frivillig Gallafest 🤩
... See MoreSee Less

Se flere opslag

Frivillig Fredag i Home-Start Odense

På Frivillig Fredag fejrer vi frivilligheden og hylder de fantastiske frivillige, der hver eneste dag gør en forskel for deres sag, deres medmennesker eller deres lokalområde. Frivillig Fredag sætter fokus på de frivillige muligheder og skaber nye anledninger til at invitere flere med i de frivillige fællesskaber.

Vi deltager ved årets frivillig gallefest som i år afholdes på posten. 

De hundredevis af aktiviteter og arrangementer er en skøn blanding af koncepter udviklet til dagen, som fx Politiker i praktik og en masse forskellige initiativer, som er opstået lokalt. Få inspiration til aktiviteter.

I 2021 er Frivillig Fredag den 24. september - og i år er temaet; Lokale Stemmer.

Nu støtter vi også gravide

Som noget nyt åbner vi i år op for at man kan få en familieven allerede under graviditeten. Der initiativ er taget i samarbejde med Odense kommune, der med dette nye profilprojekt, sætter ekstra fokus på det forebyggende arbejde. I projektet skal vi arbejde sammen med 3 andre frivillige foreninger, Mødrehjælpen Odense, Red Barnet Odense og Røde Kors Odense. Vi ser frem til at tage imod de gravide og opbygge nye erfaringer. I kan læse mere om indsatsen her

 

Forberedelseskursus (formiddagshold 9 september)

Et forberedelseskursus består af 20 timers hyggeligt samvær fordelt over 5 gange. Her dykker vi ned i Home-Starts værdier, erfaringer og rammer. Kurset kræver ingen forudgående viden, det handler blot om at have lysten til at støtte en familie og have forståelse for, at livet til tider kan være svært og at alle kan have brug for en ekstra hånd.

Kurset er gratis og incl. forplejning og finder sted i Bolbro Brugerhus

Vi starter næste forberedelseskursus d. 9 sep. kl 9.00.

Har du lyst til at være med så tøv ikke med at kontakte os
(Michala tlf. 40 19 73 88)

Har du ikke mulighed for at være med den 9 sep, men ville ønske du kunne -  så kontakt os alligevel, så finder vi sammen en dato for næste kursus.

Forberedelseskursus (eftermiddags hold til oktober)

Et forberedelseskursus består af 20 timers hyggeligt samvær fordelt over 5 gange. Her dykker vi ned i Home-Starts værdier, erfaringer og rammer. Kurset kræver ingen forudgående viden, det handler blot om at have lysten til at støtte en familie og have forståelse for, at livet til tider kan være svært og at alle kan have brug for en ekstra hånd.

Kurset er gratis og incl forplejning og finder sted i Bolbo Brugerhus.

Vi starter næste eftermiddags hold  slut september/start oktober. Har du lyst til at være med så tøv ikke med at kontakte os
(Michala tlf. 40 19 73 88)

 

Læs afdelingens årsberetninger

Kontakt os

Lokation:

Seebladsgade 21 5000 Odense C
Location not found

Koordinator

Michala Bruun-Givskud

Telefon:

Odense

Koordinator

Thea Rehnholt Mammen

Telefon:

Odense

Koordinator

Bente Buch Pedersen

Telefon:

Odense
Odense

Koordinator

Michala Bruun-Givskud

Telefon:

Odense

Koordinator

Thea Rehnholt Mammen

Telefon:

Odense

Koordinator

Bente Buch Pedersen

Telefon: