Velkommen til HOME-START

Nordvestsjælland

HOME-START Nordvestsjælland dækker hele Holbæk- og Kalundborg kommune.  Både i Høng, Tølløse, Sandby, Ubby, Jerslev,  Svinninge og alle de mange andre små skønne steder i vores område.

Home-start Nordvestsjælland støtter trængte småbørnsfamilier ved at sende sende fantastiske frivillige familie venner ud i familierne to timer om ugen.  De støtter med praktisk hjælp, omsorg og overskud.

 

Vi støtter alle slags familier – både dem med to biler i carporten og dem med cykel.

Vi tror på, at børn har brug for en glad og tryg barndom og at forældrene spiller en helt central rolle. Muligheden for samvær, nærvær, oplevelser og relationer medvirker til bedre trivsel.

I Home-start Nordvestsjælland arbejder vi derudover på at at skabe og gøre opmærksom på andre initiativer, der er til gavn for børnefamilier i Holbæk og Kalundborg kommuner.

 

læs mere
Bestyrelse Nordvest Lene
Bestyrelsesmedlem
Lene Pries
nordvest bestyrelsen Christina
Forperson
Christina Jensen
Nordvest Karen
Kasserer
Karen Fabricius Hansen
Nordvest Ruth
Bestyrelsesmedlem
Ruth Anita Pouelsen
Nordvest Julie Johansen
Bestyrelsesmedlem
Julie Johansen
Nordvest Kim
Bestyrelsesmedlem
Kim Nielsen

Bliv frivillig familieven

HOME-START har brug for mange frivillige i hele landet. Hver eneste time, du som familieven lægger hos en af de mange familier, der trænger, gør underværker. Måske er det lige netop din støtte, der giver en familie det nødvendige overskud i en ind imellem for overvældende hverdag.

Du kan se en lille film og læse mere om det at være familieven ved at trykke her.

Eller du kan klikke på knappen herunder for at kontakte din lokale koordinator om at blive frivillig familieven i HOME-START Familiekontakt.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

”Man kan nå længere med civilsamfundet end med den offentlige sektor. Man kan i højere grad række ud og nå ind til et menneske end en offentlig myndighed kan.
Og lige såvel som der er en grænse for hvad system-Danmark kan levere - så er der tilsvarende ikke noget loft for, hvad civilsamfundet kan udrette.”

Sådan sagde Mai Mercado, da hun under lørdagens parti-landsråd overrakte Det Konservative Folkepartis årlige samfundspris til Home-Start Familiekontakt Danmark.

Alle småbørnsfamilier kan komme i en situation, hvor de mangler det overskud, der skal til for at få hverdagen til at hænge sammen. Men det er ikke alle, der er heldige at have en familie eller et netværk, der kan træde til, når tingene bliver svære.
Her træder Home-Starts familievenner til med hjælpende hænder, lyttende ører og en skulder at læne sig mod.

Familierne bliver tilbudt medmenneskelig og praktisk støtte – af frivillige, som besøger dem et par timer en gang om ugen så længe, familien har brug for det – ofte et halvt til et helt år. Det kan fx være at hjælpes om at lægge vasketøj sammen eller tage opvasken. Men det kan også være at våge over et spædbarn, mens mor får taget et langt varmt bad.

En simpel, men effektiv forebyggende indsats, der kan holde en familie, så den ikke slås omkuld <3

Tak for prisen og for donationen, som blev samlet ind blandt medlemmerne, og som nu skal ud og virke i de 14 kommuner, Home-Start dækker. Og tak af hjertet til de frivillige familievenner, som næstekærligt går rundt ude i landet og gør det til et bedre sted for os alle sammen. TAK
... See MoreSee Less

Se flere opslag
FARS LEGESTUE - Hver tirsdag fra 11-13 på Holbæk bibliotek

Hver uge er de skønne frivillige fra Home-Start værter for Fars legestue på Holbæk bibliotek <3 Hver tirsdag fra 11-13

Bente havde tage børnebørn med da vi gjorde klar - så alt legetøjet er godkendt af  virkelige eksperter :-)

Home-Start Nordvestsjælland på P1

BAGLANDET PÅ P1: BØRNEFAMILIERNES HELTE
Skønne familier og seje frivillige fra Home-Start Nordvestsjælland fortæller om hvordan der er at bede om hjælp - og få den!

 

"Mia fødte sin søn, lige inden hun blev færdig med 3.g og er nu alene med ham. Tina og Anders fik efter længere barnløshed fire børn på under fire år, og de havde ingen familie eller venner i nærheden til at give en hånd med i det kaos, der naturligt nok opstod i hjemmet. En frivillig fra Home-Start Familiekontakt, en organisation der hjælper pressede børnefamilier rundt om i Danmark, trådte til og tog fat i støvsugeren og fyldte vaskemaskinen. Men det kan være svært at bede om hjælp til familielivet, for hvem kan tillade sig at spørge om hjælp fra fremmede, og bliver man sat i en bestemt kasse, når man gør det?"  Reporter: Celine Klint.

Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

Link til udsendelsen her :

https://www.dr.dk/radio/p1/baglandet/baglandet-2021-04-13/

Selvom to timer om ugen ikke er meget - ligger der meget i - den følelse af ikke at skulle klare det hele selv”.
I går afsluttede vi en godt forløb hos en familie med mor, far og 4 skønne børn
Til afslutningssamtalen fortalte familiens mor om den forskel den frivillig familieven Marianne har gjort;
“Det har bare været fantastisk at få den hjælp, man ikke regnede med at kunne få.
Marianne har været meget åben overfor, hvad jeg havde brug for… hun gik bare i gang. Der har ikke været fordomme eller en bestemt ide om, at noget skulle gøres på en bestemt måde.
Jeg skulle lige finde ud af, at hun ikke kom for at drikke hygge te - for det havde jeg simpelthen ikke tid til når tvillingerne sov… Jeg ved faktisk ikke hvordan jeg skulle have klaret det uden. Selvom to timer om ugen ikke er meget - ligger der meget i - den følelse af ikke at skulle klare det hele selv”.
Familien og Marianne vil forsat se hinanden.
Sko og ord er delt efter aftale

Læs afdelingens årsberetninger

Kontakt os

Lokation:

Jyderup
Location not found

Koordinator

Stine Welent

Telefon:

Nordvestsjælland

Koordinator

Rikke Kogi

Telefon:

Nordvestsjælland
Nordvestsjælland

Koordinator

Stine Welent

Telefon:

Nordvestsjælland

Koordinator

Rikke Kogi

Telefon: