Velkommen til HOME-START

Kolding

Vi er rigtig glade for, at du kigger forbi, så vi får mulighed for at fortælle dig noget om den helt særlige magi, der opstår, når vores frivillige familievenner besøger de småbørnsfamilier, der har ønsket vores hjælp.

Hver eneste uge tager en frivillig familieven på besøg to timer i sin helt egen Home-Start familie. Sammen finder familien og den frivillige familieven ud af, hvad de skal bruge tiden på i lige den uge.

Besøgene i familien kan være ret foranderlige fra uge til uge. Som familie kan man nemlig bede om hjælp til rigtig mange forskellige ting. Bare for at nævne noget af det vi møder mest, får du her en lille inspirationsliste:

 • lege med et eller flere af børnene
 • lægge tøj sammen
 • synge, øve rim og remser
 • lave mad med eller uden børn (også til fryseren)
 • lave puslespil, perleplader, spille Uno
 • tømme opvaskemaskinen
 • gå på legepladsen
 • handle ind
 • gå tur med barnevognen
 • tale med forældrene om det at være forældre
 • læse eller fortælle historier
 • hente barnet eller børnene fra institution
 • lave bålmad, pandekager og kigge på biller

Listen er langt fra fyldestgørende.

Du og din familie kan måske genkende en del af punkterne – enten som noget I allerede gør eller som noget I kunne ønske Jer at have tiden til.

Vores frivillige familievenner er som oftest i den situation, at deres egne børn er blevet store eller måske er flyttet hjemmefra. Hvis du overvejer at blive frivillig familieven hos os, genkender du formentlig også listen – præcis som familierne gør det.

Uanset om du og din familie har brug for ekstra hænder eller du er den med de ekstra hænder, så skal I være velkomne til at kontakte os.

Klar til en familie

 

Når du overvejer at blive frivillig i Home-Start, kan det være en hjælp, at du kender lidt til, hvordan vejen tegner sig fra tanke til handling.

Det første, der sker, er, at du enten deltager i et informationsmøde eller kontakter vores afdeling. Her vil du komme til at tale med enten Jette eller Gitte. De vil gerne høre lidt mere om, hvem du er, og hvilke tanker du gør dig om at være frivillig i Home-Start.

Det næste skridt er, at du får besøg i dit hjem af enten Jette eller Gitte. Nogle gange vælger de at tage på besøg begge to. Besøget hos dig varer en times tid. Du får rig mulighed for at stille alle de spørgsmål, du har brug for at få svar på. Jette og Gitte fortæller noget om, hvordan Home-Start støtten virker i praksis.

Hvis du ønsker at være frivillig hos os, skal vi indhente en børneattest på dig. Det er et lovkrav for alle, der arbejder med børn.

Når alle de indledende øvelser er på plads, kommer du på et 20 timers obligatorisk kursus sammen med andre, der ønsker at være frivillig i Home-Start. Det er et kursus, der skal forberede dig på forskellige situationer, du vil kunne møde i familierne.

Det er på mange måder noget ganske særligt at komme på besøg i familiens hjem to timer om ugen – uden forudgående kendskab til hinanden. Du vil blive inviteret ind i en familie, som af den ene eller anden grund føler sig pressede. Vores formål er at støtte familierne til at kunne selv, idet vi efter et halvt års tid afslutter besøgene.

Der vil være brug for dine øjne, ører og hænder. I høj grad vil der også være brug for anerkendelse, respekt og godt humør. Hvis du træder ind over fremmede menneskers dørtrin, vil du formentlig opleve, at de har truffet andre valg, end det du har valgt i dit eget liv. Vi bruger en del tid på at  tale om lige præcis det på forberedelseskurset, idet vi træder ind i familierne liv og giver støtte i deres hjem.

Når du har bestået kurset, er du klar til at komme på besøg i din helt egen Home-Start familie. Jette og Gitte gør deres bedste for at sætte familien og den frivillige familieven sammen på en måde, så begge parter får fornemmelsen af, at det er det helt rigtige valg.

Samværet bliver på den måde til glæde og gavn for begge parter.

læs mere

Koordinator

Gitte Uttrup

Koordinator

Jette Danielsen
Kolding louise
Formand
Louise Mønsted
Sundhedsplejerske
Kolding Anna Sofie
Medlem
Anna Sofie Lading
Forældrerådgiver & coach
kolding Lene
Medlem
Lene Lebeck
HS/Arbejdsmiljøpartner
Kolding peder
Kasserer
Peder Nygaard
rådgiver
kolding Arne
Børnesikkerhedsansvarlig
Arne Jeppesen
socialrådgiver

Bliv frivillig familieven

HOME-START har brug for mange frivillige i hele landet. Hver eneste time, du som familieven lægger hos en af de mange familier, der trænger, gør underværker. Måske er det lige netop din støtte, der giver en familie det nødvendige overskud i en ind imellem for overvældende hverdag.

Du kan se en lille film og læse mere om det at være familieven ved at trykke her.

Eller du kan klikke på knappen herunder for at kontakte din lokale koordinator om at blive frivillig familieven i HOME-START Familiekontakt.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
7 hours ago
Sisi Ploug Pedersen

Det er Frivillig Fredag i dag - med masser af aktiviteter i hele landet 🤝
Her er det Home-Start Kolding der står klar til at fortælle om at være frivillig og gøre en kæmpe forskel 🙏🏻👇🏻KOM OG BESØG OS 🤗

Går du med en en frivillig i maven, som endnu ikke har fundet sit rette sted at folde sig ud, så kig ind på Kolding bibliotek i eftermiddag og mød en bred vifte af de frivillige organisationer, der findes i Kolding 💪🥰

Jette og Gitte fra Home-Start er der selvfølgelig også sammen med to nuværende frivillige. Der er derfor rig lejlighed til at få en snak og stille mange spørgsmål 👍🤗

#frivilliguge #småbørnsfamilie #frivillig #ekstrahændereraltidvelkomne #frivillighedgørglad #sammenervistærkere #empowerment #homestart
... See MoreSee Less

Det er Frivillig Fredag i dag - med masser af aktiviteter i hele landet 🤝
Her er det Home-Start Kolding der står klar til at fortælle om at være frivillig og gøre en kæmpe forskel 🙏🏻👇🏻
Se flere opslag
Informationsmøder

Vi afholder løbende informationsmøder online - så hold øje med vores side på Facebook, hvis du har lyst til at deltage.

Du kan også sende os en mail, så inviterer vi dig til det førstkommende informationsmøde.

Børneloppen

Vi er rigtig glade for, at vi blevet inviteret ind i et samarbejde med Børneloppen.

Det er et rigtig godt koncept med genbrug af alt til og for børn.

Gå gerne på jagt i vores lille stand - nr. 154.

Eller kig dig rundt og se hvad alle de andre fantastiske stande byder på.

Så er det svært at få armene ned

Vi har været enormt privilegerede og vil også gerne her sige TAK til Teknos, Middelfart Sparekasse og Kolding.net for at donere penge til vores arbejde med familier og frivillige.

En kæmpe TAK skal også lyde til de to, der med omsorg og omtanke  for familierne og de frivillige, har indstillet vores afdeling til at modtage donationen fra henholdsvis  Teknos og Middelfart Sparekasse.

Vi planlægger med et lidt større arrangement i forbindelse med frivilligugen, og der kommer donationerne helt til sin ret.

TAK, bare TAK.

Læs afdelingens årsberetninger

Kontakt os

Lokation:

Junghansvej 121
Location not found

Koordinator

Gitte Uttrup

Telefon:

Kolding

Koordinator

Jette Danielsen

Telefon:

Kolding
Kolding

Koordinator

Gitte Uttrup

Telefon:

Kolding

Koordinator

Jette Danielsen

Telefon: