Velkommen til HOME-START

Ikast-Brande

Er det dig, vi mangler?
Der er småbørnsfamilier i Ikast-Brande, som mangler overskud til at få hverdagen til at hænge sammen.

Som frivillig familieven i Home-Start støtter du en familie med praktisk hjælp, omsorg og nærvær. To timer om ugen kan gøre en verden til forskel for en presset småbørnsfamilie.

Hvis du selv er forældre eller har anden erfaring med familieliv – og har tid og lyst til at hjælpe en familie med små børn, så kontakt Hanne på ikast-brande@home-start.dk eller 25 76 55 66.


Om Home-Start Ikast-Brande

Afdelingen startede i foråret 2012 og er i fuld gang med at støtte og hjælpe familier i Ikast-Brande kommune.

Afdelingen har desuden en velfungerende genbrugsbutik, som netop er flyttet i nye flotte lokaler på Møllegade 18a i Ikast. Find afdelingen på Facebook her    

 

 

Familier under pres
Et stigende antal småbørnsfamilier er pressede og mangler overskud i hverdagen. Der er mange forskellige årsager som fx økonomi, for meget arbejde, arbejdsløshed, manglende netværk, skilsmisse, psykisk eller fysisk sygdom. Hvis man som familie mister fodfæstet i en travl hverdag, kan selv små gøremål vokse til uoverkommelige opgaver

Home-Starts kerneydelse er at give pressede børnefamilier med mindst et barn under skolealderen en familieven, som besøger dem to timer om ugen. Familievennerne yder praktisk og venskabelig støtte to timer om ugen i en periode på ½-1 år eller længere tid, hvis der er behov for det. Målet er at forebygge familiekriser, isolation og sammenbrud – og øge familiens trivsel, selvtillid og uafhængighed. Villighed til at dele ud af deres egne erfaringer som forældre, er familievennernes væsentligste kompetence.

Henvend dig til koordinator Hanne Hebsgaard, hvis du ønsker en familieven – eller hvis du bare har lyst til at vide mere.


Familievenner søges

Der er hele tiden brug for flere frivillige familievenner, som har tid og lyst til at besøge en familie to timer om ugen i mindst et halvt år. En familieven kan lide at lytte, deltage i aktiviteter sammen med familien og er villig til at hjælpe med praktiske gøremål fx at købe ind, ordne vasketøj eller lave mad sammen med familien.

Kunne du tænke dig at være familieven i Home-Start i Ikast-Brande, er du meget velkommen – uanset hvor du bor i kommunen. Du modtager et 20 timers kursus med andre frivillige og besøger en familie to timer om ugen i et halvt år, til at starte med.

Henvend dig til koordinator Hanne Hebsgaard, hvis du ønsker at være familieven – eller gerne vil vide mere om, hvad opgaven indebærer.

læs mere

Koordinator

Hanne Hebsgaard
Ikast-Brande Poul
Bestyrelsesformand
Poul Brønnum
Ikast-Brande Solveig
Kasserer
Solveig Petersen
Tidligere administrativ leder
Ikast-Brande Bodil
Børnesikkerhedsansvarlig
Bodil Mørk
Ikast-Brande Margit
Ansvarlig for Home-Start Genbrug
Margit Ross
Tidligere tilsynsførende dagplejepædagog

Bliv frivillig familieven

HOME-START har brug for mange frivillige i hele landet. Hver eneste time, du som familieven lægger hos en af de mange familier, der trænger, gør underværker. Måske er det lige netop din støtte, der giver en familie det nødvendige overskud i en ind imellem for overvældende hverdag.

Du kan se en lille film og læse mere om det at være familieven ved at trykke her.

Eller du kan klikke på knappen herunder for at kontakte din lokale koordinator om at blive frivillig familieven i HOME-START Familiekontakt.

https://www.facebook.com/ikastbrandehomestart

Læs afdelingens årsberetninger

Kontakt os

Lokation:

Møllegade 20b, 7430 Ikast
Location not found

Koordinator

Hanne Hebsgaard

Telefon:

Ikast-Brande
Ikast-Brande

Koordinator

Hanne Hebsgaard

Telefon: